Proprietatile castravetelui
1 Apa
Castravetele are un continut foarte mare de apa, in proportie de aproximativ 96% . consumul de castraveti hidrateaza si revitalizeaza organismul.
2.Calorii
Castravetele are extreme de putine calorii si ca orice produs vegetal este total lipsit de colesterol, fiind ideal in dietele de slabit.
3 Minerale
Castravetele este un rezervor de minerale, care se concentreaza in primul rand in coaja si in al doilea rand in seminte.
Decojirea castravetelui este ‘contraindicata’ deoarece odata cu coaja se pierd minerale si vitamine pretioase.
Dintre cele mai importante minerale continute de castravete amintim:
- Potasiu
- Fier
- Siliciu
- Magneziu
- Fosfor
4 Vitamine
Castravetele este o sursa bogata de vitamine, care se concentreaza mai ales in coaja:
- Vitamina C
- Vitamina A
- Vitamine din complexul B
5 Enzime
Castravetele contine enzime specifice care ajuta in procesul de digestie si metabolism.
6 Castravetii murati
Castraveti murati isi pierd vitaminele dar nu si mineralele. Ei ajuta in procesul de digestie, fiind indicati in asociere cu mesele copioase.
sursa foto:sxc.hu

”Nu mă lăsa să mor” - o poveste de ficțiune despre realitatea dureroasă a singurătății, din 5 decembrie în cinematografe
O joacă a unui tânăr român a dus la reinventarea sistemului de returnare a ambalajelor
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie