Oricat de delicios ar fi el, zaharul este nociv pentru sanatatea noastra. Consumul de zahar duce la aparitia bolilor precum diabetul, obezitatea, cancerul, anemia, tulburari homonale etc. Hai sa renuntam la zahar si sa il inlocuim cu succes unul din substituentele sale naturale!
DESCHIDE PREZENTAREA
Nu este foarte cunoscut in Romania, insa este foarte benefic pentru sanatate. El este un substitut natural si foarte sanatos pentru zahar. De obicei el se obtine din anumite legume si fructe (se gaseste in prune) dar cel mai adesea din mesteacan. Oamenii de stiinta au descoperit eficienta xylitolului in prevenirea cariilor, in regimul diabeticilor, in controlul greutatii, in sanatatea oaselor si a pielii si in curatarea sistemului respirator. Xylitolul are indigele glicemic de 7, in timp ce zaharul alb are 85, zaharul brun 70 iar mierea 60. Se gaseste sub forma de pudra si se poate folosi la fel ca si zaharul.

Sirop de agave

Agava este un cactus mexican din care se face acest sirop dar si bautura traditionala mexicana, tequila. Inainte se credea ca acest sirop este o alternativa foarte sanatoasa a zaharului, insa studii recente au inceput sa puna sub semnul intrebarii efectele lui. Siropul de agave are un continut mare de fructoza, contine multe calorii(4 pe gram) si nu este deloc potrivit pentru diabetici. El este folosit de anumiti oameni in diete precum Montignac pentru ca are un indice glicemic scazut (doar 15).




Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri