Istoria ceaiului verde este straveche si are la baza mituri si legende orientale. Din aceste povesti ne putem da seama de calitatile ceaiului verde si intelegem contextul in care s-a descoperit aceasta planta, adevarat panaceu natural.

Comunicat de presa

Am invatat de-a lungul timpului multe „trucuri” pentru a ne mentine in forma si a fi sanatosi. Potrivit unor studii importante din domeniul nutritiei, consumul de ceai verde ar trebui sa faca parte din „trusa” indispensabila pentru sanatatea trupului si a spiritului.

Inceputurile consumului de ceai verde

Istoria ceaiului verde este straveche si are la baza mituri si legende orientale. Din aceste povesti ne putem da seama de calitatile ceaiului verde si intelegem contextul in care s-a descoperit aceasta planta, adevarat panaceu natural. Chinezii, care au descoperit planta din care se face ceaiul verde, au vazut mai intai in ea un remediu natural. Legenda spune ca in anul 2737 I.d.Ch., imparatul Shen Nung a descoperit intamplator proprietatile ceaiului verde. Intr-o zi, pe cand se odihnea sub un arbore de ceai salbatic, cateva frunze au cazut in vasul cu apa ce fierbea pe foc, iar bautura astfel creata s-a dovedit a nu avea doar un gust foarte placut, ci a fi si energizanta si racoritoare. Shen Nung sau „Doctorul Divin” este un personaj mitologic, al doilea imparat al Chinei si lui i se datoreaza cunoasterea plantelor medicinale si a proprietatilor lor; predecesorul sau oferise oamenilor focul, iar al treilea imparat va releva taina fericirii prin descoperirea secretelor astronomiei.

Asa au fost descoperite beneficiile ceaiului verde in urma cu aproapte 5.000 de ani in Asia, iar acesta era consumat in acele vremuri stravechi cu scopul de a anima spiritul participantilor la diversele ritualuri de meditatie.

Chinezii numeau ceaiul verde „elixir al vietii” si apare mentionat in documente inca din secolul al III-lea I.d.Ch. Era recomandat pentru a creste nivelul de concentrare si atentia, dar se folosea si pentru a combate starile depresive. Calugarul japonez Eisai, caruia i se datoreaza introducerea cultivarii ceaiului verde in Japonia, scria in 1211: „Ceaiul verde este un medicament miraculos pentru mentinerea sanatatii. Ceaiul verde are extraordinara capacitate de a prelungi viata. Oricine va cultiva ceai verde, lunga viata va avea”.

In ziua de azi cercetarile stiintifice atesta proprietatile deosebite ale ceaiului verde si confirma beneficiile pe care consumul de ceai verde le aduce in viata noastra atat la nivel fizic, cat si mental sau spiritual.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri