Varicele reprezinta una dintre cele mai frecvente afectiuni ale venelor, pe care doamnele si domnisoarele le considera inestetice, dar si dureroase. Inainte de aparitia inestetica a vinisoarelor pe picioare, simptomele bolii varicoase sunt reprezentate de cele mai multe ori de oboseala a picioarelor si senzatia de greutate.

Comunicat de presa

Varicele reprezinta una dintre cele mai frecvente afectiuni ale venelor, pe care doamnele si domnisoarele le considera inestetice, dar si dureroase. Inainte de aparitia inestetica a vinisoarelor pe picioare, simptomele bolii varicoase sunt reprezentate de cele mai multe ori de oboseala a picioarelor si senzatia de greutate. Majoritatea femeilor se tem de metodele medicale ce trateaza sau incetinesc avansarea varicelor. Exista insa si remedii naturiste pentru prevenirea acestora, cel mai important dintre ele avand la baza Coenzima Q10.

Ce sunt varicele?

Varicele reprezinta dilatari ale peretilor vaselor de sange, facandu-le pe acestea sa devina vizibile in timp, iar in cazurile cele mai grave, acestea se pot rupe provocand asa numitele leziuni ulcerate, ce apar la suprafata pielii. Varicele pot aparea si la barbati, dar incidenta de aparitie este mai mare la doamne si domnisoare, in general in zona gambelor si coapselor. Cauza principala de aparitie a varicelor este datorata pierderii tonicitatii pielii.

Principalii factori de risc ai bolii varicoase

O viata sedentara, sarcinile multiple si obezitatea sunt doar cativa dintre factorii principali ce duc la aparitia varicelor, asta pentru ca presiunea asupra picioarelor este una mare in aceste cazuri. O viata activa cu miscare regulata si o alimentatie sanatoasa, consumul de antioxidanti sunt cele mai importante lucruri pe care le puteti face pentru sanatatea picioarelor. Curele de detoxifiere si consumul de Coenzima Q10 cel putin de 2 ori pe an au efecte benefice asupra circulatiei sangelui la nivelul picioarelor. Dupa activitatile fizice intense sau dupa zilele obositoare cand ati stat prea mult timp in picioare sau ati stat prea mult pe scaun, optati pentru bai calde, compreze cu apa calda, sau bai la picioare cu decoct de urzica.

Cum evitam aparitia varicelor?

Specialistii in tratarea varicelor spun ca mostenirea genetica este cauza principala care duce la aparitia varicelor, dar ca exista si cativa factori care pot influenta dezvoltarea afectiunii. Incaltamintea inadecvata, statul inpicioare foarte multe ore, sau chiar statul picior peste picior blocheaza circulatia normala a sangelui, care in timp duce la dezvoltarea bolii varicoase. Remediile naturiste ce au la baza Coenzima Q10 incetinesc dezvoltarea varicelor, si redau circulatii sangvine corespunzatoare.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri