12:02, 21 Februarie 2012 publicat în Tratamente naturiste 34 share-uri

89% din oameni sufera din cauza hemoroizilor la un moment dat in viata lor. De ce apar? Cum se pot trata? Iata cateva tratamente naturiste de ameliorare a simptomelor hemoroizilor.

Tratamente naturiste pentru hemoroizi

89% din oameni sufera din cauza hemoroizilor la un moment dat in viata lor. De ce apar? Cum ii putem trata? Iata cateva tratamente naturiste de ameliorare a simptomelor hemoroizilor.

Ce sunt hemoroizii?

Hemorozii sunt dilatatii ale venelor hemoroidale care se gasesc la nivelul canalului anal. Aceste vene se dilata din varii motive, prin cresterea presiunii sangvine. Dilatarea venelor se face progresiv, pana cand ele ies in exteriorul canalului. Aproximativ 89% din oameni sunt afectati de hemoroizi in cursul vietii lor si 2/3 din populatia sanatoasa supusa unor examene fizice are hemoroizi.

Citeste si:
Mix aniversar de la Mixit.ro: O explozie de fructe, ciocolată și...
Mix aniversar de la Mixit.ro:...

Cele trei stadii de dezvoltare ale hemoroizilor:

In primul stadiu hemoroizii apar sub forma unor sangerari minore in timpul scaunului. Nu sunt resimtite dureri. In general, in acest stadiu, bolnavul nici nu daca sufera de o boala hemoroidala.

In cel de-al doilea stadiu, care este mai sever, din anus va iesi o excrescenta in momentele in care intestinele sunt sub presiune (miscari ale intestinelor, tuse, stranut etc.), dar care va intra la loc atunci cand presiunea se va reduce.

Citeste si:
Zilele Horticulturii Bucurestene si Hortus FlorShow Romania – tot...
 Zilele Horticulturii...

In cel de-al treilea stadiu, hemoroidul iese din anus dar nu mai intra singur in momentul in care se reduce presiunea. Acest stadiu este cel mai sever si poate afecta bolnavul atat fizic, din cauza durerilor, dar si psihic pentru ca el devene nervos din cauza disconfortului.


Cauzele aparitiei hemoroizilor

Exista multe motive pentru care aceste vene se dilata. Frecvent, cauzele nu se intalnesc individual, ci impreuna. Iata cei mai intalniti factori favorizanti:


- Sedentarismul si lipsa activitatii fizice regulate

- Alimentatia necorespunzatoare (exces de carne, un consum redus de fructe, legume, cereale, iaurturi)

- Constipatia cronica si eforturile de a avea scaun

- Stresul

- Cresterea in greutate

- Fumatul

- Sarcina (presiunea fatului in abdomen si schimbarile hormonale – apar doar pe timpul sarcinii si apoi dispar)


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri