89% din oameni sufera din cauza hemoroizilor la un moment dat in viata lor. De ce apar? Cum se pot trata? Iata cateva tratamente naturiste de ameliorare a simptomelor hemoroizilor.

Tratamente naturiste pentru hemoroizi

89% din oameni sufera din cauza hemoroizilor la un moment dat in viata lor. De ce apar? Cum ii putem trata? Iata cateva tratamente naturiste de ameliorare a simptomelor hemoroizilor.

Ce sunt hemoroizii?

Hemorozii sunt dilatatii ale venelor hemoroidale care se gasesc la nivelul canalului anal. Aceste vene se dilata din varii motive, prin cresterea presiunii sangvine. Dilatarea venelor se face progresiv, pana cand ele ies in exteriorul canalului. Aproximativ 89% din oameni sunt afectati de hemoroizi in cursul vietii lor si 2/3 din populatia sanatoasa supusa unor examene fizice are hemoroizi.

Cele trei stadii de dezvoltare ale hemoroizilor:

In primul stadiu hemoroizii apar sub forma unor sangerari minore in timpul scaunului. Nu sunt resimtite dureri. In general, in acest stadiu, bolnavul nici nu daca sufera de o boala hemoroidala.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate Transparențele - în tendințe în primăvara-vara 2023! 10 exemple de cum putem integra și purta piesele vestimentare din materiale transparente și semi-transparente în ținutele noastre

In cel de-al doilea stadiu, care este mai sever, din anus va iesi o excrescenta in momentele in care intestinele sunt sub presiune (miscari ale intestinelor, tuse, stranut etc.), dar care va intra la loc atunci cand presiunea se va reduce.

In cel de-al treilea stadiu, hemoroidul iese din anus dar nu mai intra singur in momentul in care se reduce presiunea. Acest stadiu este cel mai sever si poate afecta bolnavul atat fizic, din cauza durerilor, dar si psihic pentru ca el devene nervos din cauza disconfortului.


Cauzele aparitiei hemoroizilor

Exista multe motive pentru care aceste vene se dilata. Frecvent, cauzele nu se intalnesc individual, ci impreuna. Iata cei mai intalniti factori favorizanti:


- Sedentarismul si lipsa activitatii fizice regulate

- Alimentatia necorespunzatoare (exces de carne, un consum redus de fructe, legume, cereale, iaurturi)

- Constipatia cronica si eforturile de a avea scaun

- Stresul

- Cresterea in greutate

- Fumatul

- Sarcina (presiunea fatului in abdomen si schimbarile hormonale – apar doar pe timpul sarcinii si apoi dispar)

Pantofii slingback - șic și în tendințe în această primăvară! 10 modele adorabile de pantofi slingback Geanta cu aspect împletit integral, din imitație de piele, este în tendințe! 10 modele de genți țesute irezistibile Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri