Principiile alimentatiei asiatice: Cele 5 elemente chinezesti si alimentele corespunzatoare

12:02, 14 Februarie 2012 publicat în Tratamente naturiste38 share-uri

Un mod eficient de a crea echilibru in organism este sa consumam alimente ce corespund celor 5 gusturi: Foc - Amar, Pamant - Dulce, Metal - Iute, Apa - Sarat, Lemn - Acru.

xingshenzhuang.ro ne prezinta sistemul celor 5 elemente chinezesti si alimentele ce corespund acestuia.

Conform sistemului celor 5 elemente (Apa, Foc, Lemn, Pamant, Metal) este important sa mentinem un echilibru intre acestea pentru a ne pastra o sanatate perfecta.

Citeste si:
Cofetăria pentru produse fără gluten L’Amande are în plan pentru...
Cofetăria pentru produse fără...

Daca invatam sa echilibram nutritia specifica elementelor atunci vom primi suficienti factori nutritivi din ceea ce mancam. Unul dintre cele mai bune moduri de a crea echilibru in organism este sa consumam alimente ce corespund celor 5 gusturi:

Foc - Amar

Citeste si:
3 Nutrienți care contribuie la ameliorarea simptomelor menopauzei
3 Nutrienți care contribuie...

Pamant - Dulce

Metal - Iute

Apa - Sarat

Lemn - Acru

Moduri de a parcurge diagrama celor 5 elemente

Sunt doua moduri de a parcurge diagrama elementelor:

  • un ciclu creator, generator
  • un ciclu de control sau de distrugere

Ciclul generator

In ciclul generator Apa hraneste Lemnul, Lemnul hraneste Focul, Focul prin ardere se transforma in Pamant (il hraneste), Pamantul se transforma in Metal (il creste in interiorul lui) iar Metalul intr-un final se transforma in Apa. Acesta este ciclul generator.

Cum ne ajuta toate acestea concret pe noi insine ? Daca exista de exemplu o carenta energetica pe Foc ea poate fi remediata prin actiunea Lemnului care va hrani si va genera Foc. Daca inima fizica manifesta anumite probleme de functionare, iar tratamentele specifice inimii nu par sa dea roade, e posibil ca o activare a Lemnului sa reechilibreze energia.

La fel cum la Apa daca rinichii par sa fie extrem de obositi si nu isi mai fac treaba, activarea Metalului prin intermediul plamanilor, plimbare prelungita in aer liber, aer curat in camera si la locul de munca, o cura de 2-3 zile de aer f curat e de natura sa restabileasca echilibrul pierdut. O mancare care contine prea mult Foc poate fi echilibrata (controlat efectul Focului) printr-un aliment puternic dominat de Apa.

Ciclul de control sau de distrugere

Ciclul de control sau de distrugere se manifesta astfel : Apa controleaza (stinge) Focul, Focul controleaza (topeste) Metalul, Metalul controleaza (taie) Lemnul, Lemnul controleaza Pamantul iar Pamantul in final va controla Apa, asimiland-o.

Iata o lista scurta a alimentelor potrivite fiecarui element si actiunea lor asupra corpului (daca nu stiti carui tip de element apartineti, intrati pe www.xingshenzhuang.ro):

FOC:


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri