89% din oameni sufera din cauza hemoroizilor la un moment dat in viata lor. De ce apar? Cum se pot trata? Iata cateva tratamente naturiste de ameliorare a simptomelor hemoroizilor.

- Diferite afectiuni (boli hepatice , colita, etc.)

- Exces de cafea, ciocolata, mirodenii iritante, etc.

Cum se recunosc hemoroizii?

In afara prezentei unei mici cantitati de sange in timpul defecatiei (sangele in scaun nu este totusi un indicator decisiv, sangerari pot sa apara in cazul mai multor afectiuni), uneori hemorozii sunt asimptomatici. Alte simptome sunt senzatia de de stare de defecatie, iesirea hemorozilor in exteriorul canalului anal, dureri mari si sangerari la defecatie, mancarimi, pete de secretii locale pe lenjerie etc.

Cum se trateaza hemoroizii?

Igiena locala si alimentatia sunt foarte importante atunci cand o persoana se confrunta cu aceasta afectiune. Pentru ca cea mai des intalnita cauza a hemoroizilor este regimul alimentar, trebuie adoptat un nou stil de viata, in care consumul de legume, fructe, cereale, iaurturi sa nu lipseasca.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate 10 Salopete lungi care conferă eleganță și extravaganță ținutelor de zi

Trebuiesc evitate cafeaua, zaharul, alcoolul, mirodeniile picante etc.

Trebuie redus consumul de carne, grasimi si de alte alimente care care favorizeaza constipatia, si trebuie consumata o cantitate suficienta de apa incat sa hidrateze organismul corespunzator.

Stilul de viata sedentar trebuie schimbat cu unul cu exercitii fizice regulate. Uneori, acestea de mai sus nu sunt de ajuns, iar hemoroizii nu se pot trata decat cu ajutorul bisturiului.

Tratamente naturiste pentru hemoroizi

In alte cazuri, cateva tratamente naturiste pot ajuta la ameliorarea simptomelor, mancarimilor, sangerarilor si la reducerea starii de disconfort. Iata cateva dintre ele:

Bai de sezut

Atunci cand crizele hemoroidale sunt dureroase, baile calde sunt potrivite. Se poate face un decoct si, atunci cand acesta se va raci putin, se pot face bai de sezut. Plantele din care se pot face decoct sunt: brustur, busuioc, coada soricelului, pedicuta, musetel, gorun, lumanarica, coada calului, vita de vie, urzica, papadie, flori de soc, afin, alun si tataneasa.

10 rochii maxi superbe pentru zilele calde de primăvară Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate Blugii cargo - din nou în tendințe! 10 modele de jeanși moderni, cu buzunare în stil cargo


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri