13 Decembrie 2022 publicat în Spiritualitate 63 share-uri

Atunci când vedem că o persoană greşeşte cu ceva, putem oare să schimbăm acel lucru sau să schimbăm persoana astfel încât să nu mai facă acea greșeală?

Un răspuns înțelept ni-l oferă maica Gavrilia Papaiannis, pe numele sau de mirean Gherontissa Gavrilia (1897-1992), o călugăriță ortodoxă de naționalitate greacă care a dus o viață aproape sfântă, aproape de Dumnezeu și de oameni.

"Maică, atunci când vedem că o persoană greşeşte cu ceva, cum putem să schimbăm acel lucru?

Este o mare greşeală să credem că putem schimba o persoană prin simpla noastră încercare. Acest lucru nu se va întâmpla niciodată. Se poate face prin exemplul propriei vieţi. Nu se poate realiza niciodată sau foarte rar prin efort, vorbind, purtând discuţii în contradictoriu şi aşa mai departe.

Schimbarea va avea loc atunci când rânduieşte Dumnezeu. Dacă te schimbi pe tine însuţi, devii un exemplu viu pentru persoana pe care vrei să o schimbi, dacă devii idealul său şi aceasta vede că eşti fericit, atunci se va întâmpla. Este foarte bine să ne rugăm pentru cineva, dar nu trebuie să încercăm să schimbăm acea persoană. Schimbarea stă numai în mâna lui Dumnezeu.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Secrete de longevitate și sfaturi pentru o viață sănătoasă (și frumoasă) de la Ovidiu Bojor, părintele fitoterapiei moderne românești: ar fi bine să le urmăm măcar de acum încolo! Igiena nazală a bebelușului Sigrid Ștefan povestește despre Cremooza, un magazin online ce oferă o experiență inedită iubitoarelor de skincare și make-up Foto: Jorm S /Shutterstock

El are un plan pentru viaţa fiecăruia. Pentru toţi oamenii. Suntem liberi, dar ceea ce nu ştim este că El ştie ce vom face. Pentru că El ştie totul. Dumnezeu ştie fiecare pas al vieţii noastre până în ultimul moment. Noi nu ştim.

Şi dacă am încerca mai mult să ne unim cu Dumnezeu, atunci nu ar trebui să facem nimic, pentru că am deveni automat un exemplu pentru cei pe care ne-am dori să-i vedem mergând pe Calea Lui. Este firesc totuşi ca tu, atât de tânără şi cu atâta dragoste pe care Dumnezeu a sădit-o în inima ta, să nu poţi înţelege cel puţin la început, să te simţi dezamăgită şi să spui “Ce situaţie! Atât de mult efort şi totuşi niciun rezultat!” Dar te-ai gândit vreodată că Dumnezeu spune acelaşi lucru despre noi? Am iertat de atâtea ori, am arătat îndurare de nenumărate ori… Şi totuşi…

O Românie unită pentru educația copiilor noștri Horoscop Paște 2023: o perioadă plină de emoții frumoase, de planuri de viitor și experiențe spirituale Prestige Orchestra lansează „DREAMS COME TRUE”, un concept de show unic în România

Următorul pas ar trebui să fie rugăciunea. Fără a judeca acea persoană."

~ Fragment din cartea "Maica Gavrilia. Asceta iubirii", apărută la Editura Episcopiei Giurgiului, 2014, pp. 245-246

Foto fr si main: Jorm S /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri