Poliția Română a anunțat o nouă regulă pentru șoferi, valabilă pentru ieșirea de pe banda 2 sau 3 din sensul giratoriu. „Vechea practică nu mai este valabilă”, au subliniat oamenii legii. Iată ce trebuie să știe conducătorii auto. 

Poliția a anunțat schimbări importante în regulile de circulație. Ce trebuie să facă șoferii în sensul giratoriu

Odată cu apariția Hotărârii de Guvern numărul 130 din 2023, regulamentul de aplicare a Codului Rutier a fost modificat așa încât să conțină acum definiția intersecției cu sens giratoriu.

Regulamentul stabilește acum intersecția cu sens giratoriu ca fiind intersecția dirijată, semnalizată ca atare, prevăzută cu una sau mai multe benzi de circulație, în care circulația se desfășoară într-o singură direcție în jurul unei zone centrale.

Mai clar, în cazul intersecțiilor cu sens giratoriu, șoferii trebuie să respecte regulile privind circulația pe benzi, având obligația să semnalizeze din timp părăsirea intersecției și să se asigure că o pot face fără să perturbe circulația sau să pună în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023 Pluto în Vărsător 2023 -2043 – Este vremea schimbărilor istorice pentru următoarele 3 zodii! Li se va schimba destinul în următorii ani Minunatul HOROSCOP ZEN al primăverii: Pentru fiecare zodie în parte

„Știi cum se circulă în sensul giratoriu? Nu mai poți să ieși direct de pe banda a 2-a sau a 3-a a sensului giratoriului și să le tai fața celor de pe celelalte benzi, iar dacă vrei să faci această manevră trebuie să îți semnalizezi intenția, să te asiguri că poți face asta fără să pui în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic”, se arată într-o postare a Poliției Române.

„Vechea practică nu mai este valabilă conform ultimelor modificări! Conduceți prudent!”, au mai transmis reprezentanții Poliției.

Citește continuarea pe 9news.ro

Foto fr și main: Juergen Faelchle /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri