Cine este fericit la muncă? Și de ce? Pentru a afla, Mindspace a derulat un studiu la care au participat 5000 de angajați din 7 țări

Comunicat de presa

Fericirea la locul de muncă s-a dovedit a fi direct corelată cu creșterea productivității și a creativității. Atunci când angajații nu sunt fericiți, acest lucru le afectează nu doar viața cotidiană, ci are un efect negativ și asupra business-urilor în care își desfășoară activitatea. Astfel, fericirea lor ar trebui să se găsească în topul priorităților oricărui business de succes. Pentru o analiză amănunțită a acestui subiect, Mindspace, furnizorul global de spații de coworking de tip boutique, a derulat un studiu în aprilie 2019, care a implicat 5000 de angajați din 7 țări, pentru a afla cum se raportează aceștia la muncă.

Angajații din Statele Unite sunt cei mai fericiți, în timp ce angajații români se situează la mijlocul scalei

Vestea bună este că 30% dintre angajații care desfășoară o muncă de birou declară că sunt foarte fericiți, iar 54% dintre aceștia spun că sunt fericiți în majoritatea timpului. Analiza celor 7 țări incluse în studiu arată că angajații din Statele Unite sunt cei mai încântați să meargă la muncă, 54% dintre ei declarând că sunt foarte fericiți și 39% că sunt fericiți în majoritatea timpului. În ceea ce îi privește pe angajații români, 21% dintre ei au declarat că sunt foarte fericiți, iar 61% că sunt fericiți în majoritatea timpului petrecut la birou. Cel mai puțin încântați de mersul la birou sunt angajații din UK, aproape un sfert dintre ei declarând că nu sunt foarte fericiți sau deloc fericiți.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty din Bucuresti Turn up the volume cu Chicago Windbreaker de la Tommy Jeans

Potrivit studiului, angajații români cu cel mai mare scor de fericire la locul de muncă sunt cei care lucrează în industriile creative și media, dar și în domeniul bancar. Pe de altă parte, cei mai puțin fericiți cu locul lor de muncă sunt cei care lucrează în domenii precum ingineria și industriile de fabricare, dar și în IT. Când vine vorba de rolul ocupat în companie, angajații români care au înregistrat cel mai ridicat nivel de fericire sunt cei care lucrează în departamente creative și marketing, în timp ce angajații din logistică și operațiuni sunt cel mai puțin fericiți.

Foto: By Bogoljubb /Shutterstock

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri