Casiana Elena are nevoie de ajutorul nostru, pentru o viata cat mai aproape de normal. La nastere a fost diagnosticata cu Sindromul Apert. Din cauza acestui sindrom cutia craniana a Casianei nu se dezvolta in parametri normali, creierul ei neavand loc sa creasca, poate face accident vascular care ii poate fi fatal.

Casiana Elena are nevoie de ajutorul nostru, pentru o viata cat mai aproape de normal. La nastere a fost diagnosticata cu Sindromul Apert. Sindromul Apert este o malformatie genetica foarte grava si rara in acelasi timp, inregistrandu-se 1 la 65.000 de cazuri in lume. Din cauza acestui sindrom cutia craniana a Casianei nu se dezvolta in parametri normali, creierul ei neavand loc sa creasca, poate face accident vascular care ii poate fi fatal.

Astfel, cel care sufera de acest sindrom prezinta urmatoarele semne clinice: are fruntea aplatizata, zona temporala aplatizata, globii oculari proeminenti, nasul lat si cu baza infundata. De asemenea, bolta palatina este arcuita si pot aparea dintii supranumerari. Sindromul se manifesta si la nivelul membrelor, aparand sindactilia(degetele mainii sau piciorului sunt lipite). Cauzele aparitiei ei constau in mutatii la nivelul genei FGFR2,unul dintre cei patru factori de crestere fibroblastica. Aceasta proteina are rol foarte important in dezvoltarea osoasa. Aproximativ sapte mutatii la nivelul acestei gene produc "Sindromul Apert".

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

Acest sindrom va necesita multe interventii chirurgicale la cap care sunt vitale pentru viata Casianei, foarte costisitoare pe care parintii si rudele Casianei nu au cum sa le sustina financiar. Viata Casandrei depinde in continuare de interventii chirurgicale, ce ar trebui sa fie efectuate incepand cu varsta de trei luni, dar care au un cost mult prea ridicat in comparatie cu posibilitatile financiare ale rudelor sale - in jur de 60000 de euro. Primele interventii ar trebui urmate de inca doua pana la varsta de 12 ani.

Sarcina Casianei a fost supravegheata de medici care au asigurat-o, conform ecografiilor, ca bebelusul este sanatos si ca totul este in parametri normali, neidentificand gravele malformatii.

Ziua de 3 octombrie a fost o zi foarte importanta pentru Casiana si parintii ei. Casiana a fost vazuta de un profesor doctor din Florenta. Dupa o vizita foarte atenta, domnul profesor a comunicat parintilor planul tratamentului chirurgical care este cam asa: in prima sau in a doua saptamana din luna Decembrie va acea loc prima interventie chirurgicala pentru tratamentul craniostenozei de tip S. Apert.

Pe perioada acestei spitalizari, pe langa investigatiile premergatoare interventiei, Casiana va fi vazuta si investigata de chirurgul care se va ocupa de separarea degetelor la manute. Domnul profesor doreste ca pana la varsta de un an sa-i fie separate Casianei cel putin degetele mari de la ambele maini, urmand apoi a fi separate celelalte degete. Dupa ce vor fi separate toate degetelele de la manute, un alt chirurg se va ocupa de separarea degetelor la picioare. La maini si picioare vor fi mai multe interventii chirurgicale deoarece este imposibila separarea tuturor degetelor intr-o singura interventie.

Tratamentul chirurgical se va incheia cu chirurgia maxilo-faciala. Toate aceste interventii chirurgicale, multe la numar, vor fi efectuate la Clinica pediatrica universitara MEYER din Florenta.

Daca vreti sa o ajutati pe micuta, donatiile pentru Casiana Elena se pot face in conturile de mai jos:

Cont in lei: RO67BTRLRONCRT0360853001

Cont in euro: RO17BTRLEURCRT0360853001

Cont PayPal:dumitrescu.madalina.gabriela@gmail.com

BENEFICIAR : DUMITRESCU GABRIELA MADALINA (mama)

https://www.facebook.com/lioara.pop.9/posts/1338110282866887

Mai multe informatii despre Casiana Elena puteti citi pe pagina de facebook dedicata: https://www.facebook.com/sperantapentrucasianaelena/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri