15 Iulie 2014 publicat în Social 1 share-uri

Prevalenta obezitatii este semnificativ mai mare in mediul urban fata de mediul rural si cel semi-urban si de aproape de doua ori mai mare la baietii de 8 ani din Romania fata de fetele cu aceeasi varsta.

Comunicat de presa MS

  • Prevalenta supraponderalitatii este usor mai crescuta la fete decat la baieti si semnificativ mai mare in mediul urban fata de cel rural.
  • Prevalenta obezitatii este semnificativ mai mare in mediul urban fata de mediul rural si cel semi-urban si de aproape de doua ori mai mare la baietii de 8 ani din Romania fata de fetele cu aceeasi varsta.

Acestea sunt concluziile studiului realizat de catre Ministerul Sanatatii, prin Institutul National de Sanatate Publica in cadrul proiectului coordonat de Organizatia Mondiala a Sanatatii, European Childhood Obesity Surveillance Initiative (COSI).

“Obezitatea copiilor este o problema importanta de sanatate, iar prevalenta ei este in crestere in intreaga lume, cu o tendinta alarmanta pentru Europa. Consecintele supraponderalitatii in timpul copilariei constau in boli cardiovasculare si diabet de tip II, probleme ortopedice si tulburari mintale, rezultate slabe la scoala si de o scadere a stimei fata de sine. Prevalenta obezitatii s-a triplat in 2010 fata de anul 1980 (OMS). Din aceasta cauza, Romania si-a exprimat disponibilitatea de a participa la proiectul OMS”, a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae BANICIOIU

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ Alimentația și somnul sunt aspectele cu cel mai mare impact asupra calității vieții românilor, conform celui mai recent studiu CIPRA Asprele legi ale Educației. Elevii nu mai au voie cu telefoane mobile la ore şi să fumeze la şcoală

In Romania, studiul s-a desfasurat pentru grupa de varsta 8 ani, iar datele au fost colectate in luna mai 2013, pe parcursul a 3 saptamani, conform metoldologiei si calendarului propuse de OMS.

Masuratorile au fost realizate pe un ensantion reprezentativ de 207 scoli, din mediul urban si rural, alese prin randomizare simpla, folosind ca baza de esantionare totalitatea scolilor primare din tara care au un numar de copii inscrisi de cel putin 40 de elevi / scoala (4589 de scoli).

Copiii au fost clasificati conform standardelor OMS (subponderali, normoponderali si supraponderali inclusiv obezi),iar datele se vor include in baza de date a Biroului Regional OMS pentru nutritie, obezitate si activitate fizica.

Populatia inclusa in studiu a fost constituita in proportii relativ egale din baieti si fete, de asemenea din copii din mediul rural si urban, daca asimilam copiii din semi-urban ca apartinand populatiei rurale.

Specialiștii avertizează că sezonul alergiilor devine mai lung din cauza încălzirilor climatice. Cum pot fi ținute sub control alergiile oculare? Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România Vrei să ai mai multă energie și să uiți de oboseală? Îți recomandam aceste Suplimente Alimentare pe bază de Super-Alimente, vitamine și plante

REZULTATE:

Majoritatea copiilor din studiu (aprox 2/3) sunt normoponderali.

5% dintre copiii inclusi in studiu cu varsta de 8 ani au subnutritie, iar un procent de peste 1% au subnutritie severa.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri