15 Iulie 2014 publicat în Social 1 share-uri

Prevalenta obezitatii este semnificativ mai mare in mediul urban fata de mediul rural si cel semi-urban si de aproape de doua ori mai mare la baietii de 8 ani din Romania fata de fetele cu aceeasi varsta.

Aproximativ un sfert dintre subiectii studiati sunt supraponderali sau obezi

Prevalenta suprapoderalitatii (inclusiv obezitatea) la copiii de 8 ani din Romania este de 26,75%, iar prevalenta obezitatii este de 11,6%. La nivel European, prevalenta supraponderalitatii (inclusiv obezitatea) la grupa de varsta de 8 ani conform raportului primei runde a studiului COSIa variat intre 19,3% si 49% la baieti si 18,4% - 42,5% la fete. Prevalenta subnutritiei (inclusiv cea severa) in tarile participante la prima runda este in general sub 2,5%. Valori mai mari s-au inregistrat in Bulgaria si Cehia (3,2%).

In ceea ce priveste distributia starii de nutritie pe sexe, la nivel national, aprox 5% dintre fete si acelasi procent dintre baieti au subnutritie, iar subnutitie severa prezinta aprox 1%. Procentul de fete normoponderale (71,1%) este cu 5,9% mai mare fata de procentul de baieti normoponderali (65,2%).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Asprele legi ale Educației. Elevii nu mai au voie cu telefoane mobile la ore şi să fumeze la şcoală Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale

Prevalenta supraponderalitatii si obezitatii la baieti (29,8%) este cu 6,1% mai mare decat la fete (23,7%). Prevalenta obezitatii la baietii de 8 ani din Romania (15,03 %) este cu 6,79 % mai mare fata de prevalenta obezitatii la fetele de aceeasi varsta (8,24 %).Conform raportului primei runde a studiului COSI, prevalenta excesului de greutate in Europa (inclusiv obezitatea) la grupa de varsta de 8 ani a variat intre 22,1% (Belgia) si 49% (Italia) la baieti, iar la fete intre 22,7% (Belgia) si 42,5% (Italia). Prevalenta obezitatii se inscrie intre urmatoarele limite: 7,5% (Norvegia) – 26,6% (Italia) la baieti si 6% (Norvegia) – 17,3% Italia.

Prevalenta subnutritiei severe nu difera semnificativ in functie de gradul de urbanizare. Prevalenta subnutritiei este mai mare in mediul rural (6,1%) fata de mediul urban (4,2%) si mediul semi-urban (3,8%). Cea mai mare parte dintre copiii inclusi in studiu sunt normoponderali indiferent de mediul lor de rezidenta (mediul urban – 64,2%, semi-urban – 71,2%, rural – 72,2%).

Alimentația copiilor, ca un parc de distracții – sfaturile prof. univ. Răzvan Cherecheș A contat cine a zbierat mai tare Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut

In functie demediul de rezidenta, prevalenta supraponderalitatii si obezitatii la nivel national este de 31,6% in mediul urban si 21,7% in mediul rural. Cea mai ridicata prevalenta a obezitatii la copiii de 8 ani din Romania s-a inregistrat in mediul urban (13,15 %), urmata de cea din mediul rural (10,18 %) si semi-urban (9,85 %).


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri