25 Noiembrie 2013 publicat în Social 46 share-uri

Scoala de Krav Maga Bukan Bucuresti lanseaza scurtmetrajul “Nu fi victima lui, transforma-l in victima“ ca un manifest impotriva violentei asupra femeii in Romania.

Comunicat de presa

Instructorul acreditat in tehnici de Krav Maga, Bogdan Vasile a conceput un curs special dedicat femeilor, bazat pe tehnici de autoaparare. Acest curs nu este unul ce incita la violenta ci vine ca un sprijin acordat femeilor pentru a putea face fata situatiilor dificile si neprevazute cu care se pot confrunta.

“Stim cu totii ca forta fizica a femeii este cu mult mai mica decat cea a unui barbat si ca multe femei sunt abuzate in momentul in care sunt lipsite de aparare. Ne sunt prezentate constant femei abuzate in spatiul public, in parc sau pe strada si constatam ca de multe ori cetatenii trec nepasatori pe langa un act de violenta fara a interveni. Acest curs nu incita la violenta, este bazat doar pe tehnici de autoaparare, ce devin utile in momentul in care femeia este pusa in pericol. Nu consider ca ar trebui sa ne facem dreptate singuri, avem un cadru legal si institutii autorizate sa aplice aceste legi, insa in momentul cand o femeie este atacata este singura si in 90% din cazuri nu intervine nimeni, iar organele abilitate ajung doar ca sa constate incidentul nu ca sa il opreasca sau sa il previna.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

Am ales sa realizam acest material video pentru a atrage atentia asupra acestui fenomen cu care ne confruntam, sa marcam Ziua Internationala Impotriva Violentei Asupra Femeii. Cred ca este si datoria noastra, a barbatilor care respecta femeile sa sustinem acest manifest, sa contribuim fiecare in parte la stoparea actului de violenta asupra femeilor, sa le sustinem in acest demers si sa le incurajam sa devina egalul barbatilor din toate punctele de vedere. Din experienta cu participantele la acest curs am observat ca ele isi redobandesc increderea in fortele proprii, devin stapane pe situatie, isi depasesc anumite temeri iar aceasta incredere dobandita se reflecta nu doar in situatii violente ci in modul in care isi traiesc viata.”, declara Bogdan Vasile, instructor acreditat Krav Maga in cadrul Scolii de Krav Maga Bukan Bucuresti.

MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan Caria dentară – ce este și cum se tratează

Cursul de autoaparare se desfasoara in cadrul Scolii de Krav Maga Bukan Bucuresti de doua ori pe saptamana si se pot inscrie femeile cu varsta cuprinsa intre 13 si 70 de ani atat timp cat nu exista o interdictie medicala. Cursul se bazeaza pe tehnici de autoaparare insa contine si elemente de fitness, pilates, cardio si yoga ce ajuta la dezvoltarea armonioasa a muschilor, flexibilitatii si vitezei de reactie si elemente de relaxare fizica si mentala. Prima sedinta este oferita cadou din partea clubului pentru ca fiecare femeie sa isi poata forma o opinie despre curs.

“Ceea ce ne diferentiaza de alte cluburi care practica tehnici de autoaparare este faptul ca discutam si lucram cu fiecare femeie in parte pentru a-i dezvolta reflexele ce i se potrivesc mai bine. Fiecare femeie este unica, are particularitatile ei, temerile ei si incercam sa gasim abordarea corecta pentru fiecare in parte. In plus, au posibilitatea de a se antrena si exersa ceea ce au invatat cu parteneri barbati, tocmai pentru a creea un cadru cat mai apropiat de realitatea unei scene de violenta venita din partea unui barbat.” explica Bogdan Vasile, instructor acreditat Krav Maga in cadrul Scolii de Krav Maga Bukan Bucuresti.

Scurtmetrajul “Nu fi victima lui, transforma-l in victima“ a fost conceput ca o forma de sustinere din partea Scolii de Krav Maga Bukan Bucuresti in lupta impotriva violentei asupra femeii in Romania, cu sprijinul designer-ului vestimentar Laura Hincu. Cu multumiri speciale Catalin Paduraru (regizor) si Costin Dinu (muzica).

Foto main: Depositphotos


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri