'Cornul si laptele' se bucura de o perceptie majoritar pozitiva in randul mamelor, copiilor si cadrelor didactice, care ii apreciaza beneficiile si intr-o proportie foarte mare (de 9 din 10 in randul fiecarei categorii) isi doresc ca acesta sa continue.

Comunicat de presa

Conform studiului national comandat de Asociatia Patronala Romana din Industria Laptelui (APRIL) si realizat in perioada august - septembrie 2013, programul “Cornul si laptele” se bucura de o perceptie majoritar pozitiva in randul mamelor, copiilor si cadrelor didactice, care ii apreciaza beneficiile si intr-o proportie foarte mare (de 9 din 10 in randul fiecarei categorii) isi doresc ca acesta sa continue.

“Am realizat acest studiu ca parte a demersului nostru de a imbunatati legislatia in domeniu deoarece este foarte important sa intelegem ce cred beneficiarii programului “Cornul si laptele” (copiii si mamele) si cadrele didactice. Programul este o investitie strategica in viitorul copiilor nostri, deoarece programul european „Laptele in scoli” incurajeaza copiii sa consume lapte si produse lactate in fiecare zi si sa pastreze o alimentatie echilibrata prin subventionarea laptelui de calitate. Acest program a fost propus in urma unor studii referitoare la starea de sanatate a populatiei europene, care au evidentiat faptul ca este nevoie sa prevenim anumite afectiuni precum hipocalcemia la copiii de varsta scolara, obezitatea printr-o educatie alimentara corecta de la varste fragede. In plus, sa nu uitam faptul ca acest program are si alte beneficii socio-economice, precum sustinerea a celor cca 30.000 de locuri de munca create de cei 5000 de fermieri romani care furnizeaza zilnic cele 250 de tone de lapte pentru copiii nostri”, declara Dorin Cojocaru, presedinte APRIL.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri Asprele legi ale Educației. Elevii nu mai au voie cu telefoane mobile la ore şi să fumeze la şcoală Alimentația copiilor, ca un parc de distracții – sfaturile prof. univ. Răzvan Cherecheș

Cadrele didactice din invatamantul prescolar, primar si gimnazial au o parere buna si foarte buna despre program (91%), considerand ca programul a fost foarte bine implementat (93%) si ca trebuie sa continue (95%), fiind dispusi sa se implice activ in sustinerea lui (92%).

Principalele beneficii ale programului mentionate cel mai des de acestia sunt legate de faptul ca:

  • asigura zilnic copiilor o masa gratuita si reprezinta un ajutor financiar pentru parinti;
  • toti copiii se simt egali, deoarece primesc acelasi pachet;
  • asigura o gustare sanatoasa si consistenta, usor de servit la clasa copiilor, de catre toti copiii, indiferent de varsta.

96% dintre copii consuma produsele lactate primite prin program, scoala fiind principalul loc in care copiii le consuma. Copiii au declarat ca le plac produsele primite prin program (81%), apreciind in primul rand faptul ca produsele primite sunt satioase si le ofera o masa consistenta (51%), dar si ca sunt gustoase (38%) si ca se simt egali la clasa cu ceilalti colegi (37%). 89% dintre copii isi doresc ca programul “Cornul si laptele” sa continue.

A contat cine a zbierat mai tare RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut

Foto homepage: Corn, lapte via Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri