28 Noiembrie 2012 publicat în Social 16 share-uri

Campanie de preventie a cancerului de col uterin demarata de Columna Medical Center in parteneriat cu Anadolu Medical Center - Istanbul, cu participarea extraordinara a cunoscutului Prof. Asoc. Dr. Fatih Gucer - ginecologie oncologica.

Columna Medical Center anunta demararea campaniei de preventie a cancerului de col uterin, in parteneriat cu Anadolu Medical Center – Istanbul, centru de excelenta in preventia, diagnosticarea si tratarea bolii neoplazice.

In cadrul campaniei initiate, Columna Medical Center va oferi gratuitate pentru testul Papanicolau tuturor femeilor care doresc sa se testeze, pe intreg parcursul lunii decembrie si 50% reducere pentru setul de analize ce include: HPV plus Testul Papanicolau – in mediu lichid.

Ce este cancerul de col uterin?

Cancerul de col uterin este o forma de cancer ce afecteaza femeile de diferite varste si de diferite categorii, pretutindeni in lume. In Romania, statisticile arata ca principala cauza de mortalitate la tinerele romance, cu varsta intre 15 si 44 de ani, o reprezinta cancerul de col uterin. Conform acelorasi statistici, tara noastra ocupa primul loc in Europa in ceea ce priveste incidenta cancerului de col uterin, respectiv, rata mortalitatii cauzata de cancerul de col uterin, in vreme ce la nivel global, studiile arata ca anual 500.000 de femei sunt diagnosticate cu cancer de col uterin. Potrivit specialistilor, multe femei nu stiu ca testul Papanicolau poate duce la o scadere a riscului de cancer de col cu 94 %.

Kudika Tarot

Astfel, la nivel mondial, la fiecare 2 minute, o femeie moare din cauza cancerului de col uterin, in Romania fiind diagnosticate zilnic un numar de 9 femei din care 6 mor.

Parteneriat Columna Medical Center si Anadolu Medical Center

In cadrul campaniei si ca urmare a parteneriatului cu Anadolu Medical Center, cunoscutul Prof. Asoc. Dr. Fatih Güçer, specialist in ginecologie oncologica, va fi prezent in Romania, o data pe luna, in cadrul Columna Medical Center, unde, alaturi de specialistii clinicii, va sustine intens aceasta campanie de preventie printr-o serie de servicii puse la dispozitia pacientilor, precum: diagnosticare, second medical opinion si reevaluare a rezultatelor histopatologice.

Prezenta apreciatului medic in cadrul clinicii constituie o sansa unica pentru pacientele din Romania, care pot astfel beneficia de parerea unui specialist cu o vasta experienta precum aceea a Prof. Asoc. Dr. Fatih Güçer.

Citeste si:
Drenajul limfatic manual previne și ameliorează mai multe boli...
Drenajul limfatic manual...

Astfel, consultatiile de rutina, consultatiile initiale pentru stabilirea unui diagnostic, consultatiile pre si post operatorii (in cazul pacientelor cu indicatie pentru interventie chirurgicala) si second medical opinion vor avea loc in Romania, ceea ce reprezinta un mare beneficiu pentru pacientele noastre, scutindu-se astfel costurile ocazionate de transportul pana in Turcia, costurile de cazare, cat si costurile adiacente care ar fi fost necesare chiar si pentru un simplu consult, cat si, mai ales, disconfortul si chiar doza de risc pe care ar presupune-o deplasarea in anumite situatii.

Prof. Asoc. Dr. Fatih Güçer este doctor docent in Obstetrica si Ginecologie, specializat in tratamentul neoplaziilor de tip ginecologic, iar metodele de tratament revolutionare, bazate in special pe chirurgia robotica, cat si numeroasele vieti salvate, i-au adus recunoastere la nivel international.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri