23 Noiembrie 2012 publicat în Social 78 share-uri

Violenta impotriva femeilor. Ni se spune ca e urat sa lovesti o femeie. Ca ea nu trebuie atinsa nici macar cu o floare. Suntem invatati ca violenta este rea, mai ales cea care se indrepta spre fiinte 'fragile' si 'delicate', cum sunt femeile.

Locul in care el ajuns acasa o trage pe nevasta la „raspundere”, locul in care ea plange pe infundate cat face o ciorba, sa nu o auda copiii, locul in care poate alaturi de o alta femeie sa se planga de situatie. Si totul se face in cat mai multa liniste. Cat mai soptit. Pentru ca nimeni nu trebuie sa stie.

Bataia apartine spatiului privat, iar nu de putine ori politistii se comporta ca niste pusti pusi sa intre in vestiarul fetelor cand vine vorba sa intre sa scoata o femeie de sub pumnii barbatului, pentru ca „noi nu putem interveni. Vedeti dv., ei se cearta, ei se impaca. E o dragoste mai cu nabadai”.

Pentru ca altfel s-ar pune problema daca printre politisti jumatate din ei ar fi femei. Altfel ar fi legile impotriva violentei daca in Parlament ar fi mai multe femei. Altfel s-ar scrie in presa despre aceste victime daca ar fi mai multe jurnaliste. Si altfel s-ar pune problema victimelor violentei daca mai multa lumea ar vorbi. Daca nu am mai fi brusc pudibonzi si atenti la vietile private ale victimelor. Daca nu ne-ar mai fi teama sa intervenim. Daca nu ne-ar mai fi rusine sa aratam cu degetul unul din cele mai ingrozitoare lucruri posibile: o femeie plina de vanatai, o femeie ingrozita de propriul sot.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. TOMMY HILFIGER ȘI SHAWN MENDES PREZINTĂ COLECȚIA TOMMY X SHAWN CLASSICS REBORN, PRIMĂVARA 2023 ÎN LONDRA, BERLIN, MILANO & MEXICO CITY TOMMY HILFIGER ȘI SHAWN MENDES COLABOREAZĂ PENTRU O COLECȚIE VIZÂND UN VIITOR MAI BUN CU CLASSICS REBORN PENTRU PRIMĂVARA 2023 Adevărul despre dinții superbi pe care-i afișează Luis Gabriel. Ce spune medicul stomatolog care s-a ocupat de construcția lor 

Cat timp ne multumim sa trecem pe langa usa vecinei care este abuzata, cat timp nu aducem in spatiul public problema, toate vom forma un front de victime tacute. Si cand ne vom intalni la supermarket unde eu voi da un pliant pe care scrie „Spune NU impotriva violentei domestice” imi vei da cu siguranta zambetul acela tacit prin care imi vei spune, ca intotdeauna, „Stiu despre ce vorbesti.”

Un articol de Andreea Molocea, via www.feminism-romania.ro

25 noiembrie este Ziua Internationala pentru Combaterea Violentei impotriva Femeilor

Garbo.ro va mai recomanda:

3 videoclipuri ultra-misogine pe care le condamnam

Protest - Violenta nu e divertisment!

Violenta nu e divertisment. Protest contra tabloidizarii violentei impotriva femeilor de catre mass-media.Piata Presei Libere, 25 noiembrie 2012, orele 14:00 - 16:00.

7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Cele mai încurajatoare citate despre succes ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri