20 Noiembrie 2012 publicat în Social 144 share-uri

Nu stiu daca si voi, ca si mine, va puneti foarte des intrebarea: 'Ce inseamna normalitatea? E normal sa vezi doar uratenie in jur? E normal sa ii vezi pe oameni plini de ura si frustrari? Sa ii vezi cum toata suferinta si micimea lor interioara si-o revarsa in mod violent asupra celorlalti?' Din pacate, intr-o societate patriarhala, in jocul asta de putere, femeile sunt principala tinta.

Daaca mai rezistati, ca sa nu credeti ca aceste manifestari ale culturii populare ar fi ceva cu totul si cu totul izolat si ca nu ar trebui sa existe motive de indignare, continuam cu un nou exemplu - "Maximilian Like a Boss".

Imaginea exprima foarte clar: barbatul se considera "seful". Femeia sexualizata este legata la gat cu o lesa. Barbatul tine in mana o bata...

 Concluziile va apartin.

 ***

Saptamana aceasta, violenta indreptata impotriva femeilor este condamnata prin intermediul unei serii de actiuni, culminand cu un protest impotriva modului cum mass-media foloseste violenta impotriva femeilor, ca pe o forma de divertisment.

  • Vineri, 23 noiembrie 2012, Centrul FILIA organizeaza o masa rotunda in cadrul careia ne invita sa discutam liber si informal despre violenta impotriva femeilor. Vezi pagina evenimentului: "AJUNGE! Violenta impotriva femeilor nu e doar personala, e politica!"
  • Duminica, 25 noiembrie 2012, Protest initiat de Asociatia FRONT si sprijinit de mai multe ong-uri din Romania, in Piata Presei Libere intre orele 14:00 -16:00  - Violenta nu e divertisment. Vezi pagina evenimentului: Violenta nu e divertisment. Garbo.ro este partener media al evenimentului.

 

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea

de Iulia Sima

Foto fr si main: By rudall30 /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri