Acupunctura este o veche traditie, folosita inca din antichitati, nu doar pentru a trata diverse afectiuni fizice dar si pentru a balansa starile emotionale ca anxietatea, tristetea, depresia si frica.

Nu este o noutate, emotiile negative ne dezechilibreaza si afecteaza intreg organismul, provocand boli. Stresul, anxietatea, vina, furia, frica, depresia... toate aceste sentimente sunt stari ale mintii cauzate de acumularea de stres in corp, Atunci cand exista prea putin control asupra intamplarilor care ne fac sa suferim, atunci cand nu intelegem ceea ce se intampla cu noi, lasand sentimentele rele sa ne copleseasca...

Acupunctura emotionala se mai numeste si EFT (in eng. Emotional Freedom Techniques) - Tehnica Eliberarii Emotionale. Metoda EFT este usor de invatat, se poate face oriunde si adesea rezultatele sunt imediate. Ea este aplicata si lucreaza pentru oameni de toate varstele, inclusiv sugari si chiar pentru animale de companie. Gary Craig a simplificat algoritmii complecsi ai TFT (Thought Field Therapy) – metoda care sta la baza EFT – si a dezvoltat un algoritm unic, general aplicabil, care poate fi utilizat in toate cazurile de intrerupere a sistemului energetic, scrie site-ul Eliberareemotionala.ro.

Daca vreti sa va tratati prin intermediul acestei tehnici, cautati un profesionist si veti vedea ca rezultatele sunt cu adevarat benefice si promitatoare.

Acupunctura emotionala, emotiile negative si bolile asociate

Acupunctura emotionala trateaza emotiile noastre negative. Modul cum oamenii experimenteaza emotiile zi de zi este foarte gresit. Nu ne dam timpul si oportunitatea de a vedea cauza supararilor lor si nici nu incearcam sa gasim o solutie pentru aopri aceste sentimente. Astfel, corpul nostru este tinut in stari de furie, resentimente, tristete, durere, care, acumulate, dau nastere unor afectiuni.

Noi ne cream propriile dezechilibre. Avem anumite predispozitii caracteristice. Unii oameni sunt foarte sensibili, altii sunt foarte irascibili sau poate anxiosi si confuzi, ceea ce arata ca emotiile nu sunt in balans si nici intelese. Daca aceasta izolare si neintelegere fata de emotiile noastre persista in corp, incepem sa dezvoltam „blocaje de energie” care mai apoi vor fi responsabile pentru aparitia in corpul nostru a bolilor.

O persoana stresata si tensionata isi mentine o presiune ridicata a sangelui in corp, stomacul se contracta si genereaza secretia sucului biliar, nutrientii nu sunt absorbiti cum trebuie in organism, muschii nu mai sunt bine irigati de sange si in general, sistemul imunitar al corpului nu mai este eficient; in acelasi timp, creierul nostru nu mai este irigat asa cum trebuie. Insomnia, racelile, durerile de cap, infectiile, etc. - acestea sunt semne care iti atrag atentia ca trupul tau este supus stresului.

Daca nu luam in seama aceste semnale sau daca doar incercam sa rezolvam totul indopandu-ne cu medicamente, atunci organismul va deveni cu atat mai secatuit de energie, aceasta manifestandu-se prin boli mai grave cum ar fi alergiile, carceii, scleroza, probleme cardio-vasculare, probleme cu ficatul si rinichii.

Emotii negative, cum ne afecteaza acestea sanatatea:

Afectiunile inimii sunt corelate cu un sentimentalism complesitor sau o fericire coplesitoare si necontrolata care aduc dezechilibre si la nivelul mintii.

Sanatatea plamanilor este influentata de stari profunde de amaraciune.

Splina este influentata de starile obsesive care cauzeaza de asemenea oboseala mentala.

Ficatul este afectat de starile de furie care provoca de asemenea si perturbari ale menstruatiei la femei.

Vezica biliara se imbolnaveste din cauza sentimentelor prelungite de indecizie si incrtitudine care afecteaza de asemenea si zona gatului.

Afectiunile rinichilor tradeaza multa tensiune si frica, etc.

Acupunctura emotionala, cea mai buna metoda pentru a ne feri de boli

Acupunctura emotionala este o alternativa care te poate ajuta in mod cert sa restabilesti echilibrul pierdut din organism. Sunt oameni care s-au vindecat de anumite boli cu ajutorul a doar cateva sedinte de acupunctura emotionala.

Procedura EFT combina stimularea centrilor energetici din capetele meridianelor – prin batai usoare (presopunctura) – cu elemente de stimulare a emisferei cerebrale stangi (afirmatii, numarare) si ale emisferei cerebrale drepte (fredonare, rotiri de ochi), in timp ce ne indreptam atentia pe ceea ce inseamna durere, amintiri nefericite, emotii care ne provoaca disconfort, diferite adictii, pofte, etc., explica Eliberareemotionala.ro.

Metoda este foarte simpla si o data invatata se poate aplica in orice situatie intrucat:
- nu implica proceduri chirurgicale
- nu se folosesc ace
- nu se folosesc medicamente sau substante chimice
- nu se impinge si nu se trage de corp, fiind absolut neinvaziva

Acupunctura emotionala seamana deci, cu acupunctura traditionala, unde se folosesc ace, cu diferenta ca in locul acelor sunt folosite degetele pentru a presa anumite puncte ale corpului, aceasta tehnica ajutand la stabilizarea emotiilor si in consecinta la reducerea riscului de aparitie a bolilor in organism.

Astfel, practicianul se concentreaza asupra fiecarui punct, conform hartei emotionale a pacientului. Pe suprafata corpului exista aproximativ 750 de puncte care pot fi corelate cu diverse dezechilibre.

Prin aceasta thenica pot fi tratate emotii ca furia, depresia, tristetea, vina, anxietatea, frica, obsesia, panica, euforia. Practicianul isi intervieveaza pacientii pentru a afla ce tip de emotii ii afecteaza acestuia corpul si sanatatea, apoi localizeaza punctele ce au legatura cu acest dezechilibru.

Pacientul poate experimenta schimbari benefice inca de la prima sedinta de terapie si nu doar cu privire la emotiile sale, ci cu privire la starea sa de sanatate per ansamblu. Foarte multi oameni au reusit sa se trateze prin intermediul acupuncturii emotionale.

Foto front si int. art.: commons.wikimedia.org

Foto main Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri