In sfarsit, primavara ne bate la usa. Doar ca, acum, in prag de primavara, multe dintre noi se plang de surmenaj psihic, de oboseala fizica si de stari de irascibilitate acute.
Am asteptat cu nerabdare lumina, soarele caldut si florile care ne zambesc vesel la fiecare colt de strada. Ura, strigam cu totii si rasuflam usurati... Am scapat de frigul iernii! In sfarsit, primavara ne bate la usa. Doar ca, acum, in prag de primavara, multe dintre noi se plang de surmenaj psihic, de oboseala fizica si de stari de irascibilitate acute. Iar cand acestor stari li se adauga si dereglari de somn, ameteli, dureri de cap, senzatii de slabiciune fizica si stari de neliniste permanenta, cu siguranta este momentul sa tragem semnalul de alarma si sa luam masurile de rigoare.
Starile prin care trecem se datoreaza lipsei de vitamine si de minerale pe care organismul nostru o resimte acut la sfarsitul sezonului rece. Vitaminele reprezinta pentru organismul nostru resortul fara de care metabolismul nostru intern nu ar mai functiona corespunzator. Esentiale pentru sanatatea organismului nostru, acestea ajuta la functionarea corespunzatoare a enzimelor. Impreuna cu enzimele, vitaminele controleaza reactiile biochimice din celule si tesuturile organismului nostru.
In momentul in care avem o dieta echilibrata si ne programam zilnic doza de alimente ce contin vitaminele vitale (un mimum de o vitamina se gaseste in mai toate materiile organice) nu ar trebui sa ne facem nici cea mai mica problema. In acesta situatie, organismul nostru isi va extrage din aceste alimente exact cantitatea de vitamine de care are nevoie. Numai ca acest lucru este aproape imposibil. De ce mai multe ori, aceasta dieta ramane la stadiul de ideal. Din diverse motive, nu avem parte intotdeauna de un astfel de regim. Iar alimentele pe care le consumam, pe langa aportul de vitamine, contin si un tip de substanta cu un efect nu tocmai benefic asupra organismului nostru.
Din aceasta cauza, organismul adultilor, si in mod deosebit al femeilor, simte nevoia unui “restart”. De fiecare data cand ne simtim slabite, suntem tentate sa apelam la suplimentele nutritive aflate pe rafturile farmaciilor. Este mai mult decat necesar ca in aceste imprejurari sa aplecam urechea la sfatul specialistilor nutritionisti. Recomandarea medicilor este de a apela la ajutorul suplimentelor nutritive atunci cand nu ni le putem procura din surse naturale! Suplimentele nutritive de pe rafturile farmaciilor nu trebuie sa suplineasca in totalitate portia noastra zilnica de alimente, ci doar sa constituie un adaos, un stimulent pentru ca organismul sa functioneza sanatosl.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri