12:02, 15 Februarie 2008 publicat în Sanatate

Nu stiu altii cum sunt, dar mie uneori memoria imi joaca feste. Ei bine, sper sa nu uit ceva din ceea ce aveam de gand sa va spun. Lasand gluma la o parte, cu totii avem momente in care pur si simplu uitam unele lucruri.
Nu stiu altii cum sunt, dar mie uneori memoria imi joaca feste. Ei bine, sper sa nu uit ceva din ceea ce aveam de gand sa va spun. Lasand gluma la o parte, cu totii avem momente in care pur si simplu uitam unele lucruri. La birou, uitam unde ne-am lasat pixul, in cafeneaua in care am iesit uitam numele persoanei cu care abia am facut cunostinta, cand ajungem acasa constatam ca de fapt ne-am uitat telefonul la serviciu. Si lista poate continua la nesfarsit... Ni se intampla acest lucru din x motive: suntem fie prea stresate, fie prea grabite, fie prea prinse in viata noastra cea de toate zilele.
Memoria este cea care stocheaza informatiile venite din exterior. Informatiile sunt pastrate in “cutia magica” pentru o perioada de timp mai scurta sau mai indelungata, durata stocarii variind de la persoana la persoana. De aici, le extragem ori de cate ori avem nevoie. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, memoria trebuie intretinuta si antrenata zilnic. In acest sens, exista mai multe metode prin care ne putem mentine memoria tanara. Iata cateva dintre ele:
-Descopera modalitatea cea mai simpla de memorare! Sunt persoane care retin mai usor informatia atunci cand este primita pe cale vizuala, alte persoane retin mai usor lucrurile pe care le aud, iar alte persoane fac apel la celelalte simturi pe care le au. Invata sa te cunosti si foloseste metoda care iti pune cel mai mult in valoare memoria.
-Antreneaza-ti memoria! Implica-te in diverse activitati care iti solicita creierul intr-un mod antrenant si placut. Comenteaza cu prietenii tai ultimele filme vazute, citeste o carte buna, joaca sah, rezolva integrame, dezleaga puzzle-uri, viziteaza locuri interesante. Si de ce nu, invata o noua limba straina...
-Reimprospateaza-ti memoria! Uita-te peste scrisorile si fotografiile mai vechi, reciteste doar acea informatie care te intereseaza in mod direct, scapa de informatiile inutile, repeta-ti in gand informatiile si faptele noi, acorda-ti cateva minute pentru a rememora la sfarsitul zilei evenimentele care te-au solicitat in mod deosebit. Informeaza-te asupra evenimentelor care au loc in jurul tau: in familia ta, in viata prietenilor tai, in tara ta, pe glob. Pentru a retine mai usor numele unei persoane pe care abia ai cunoscut-o, fa o asociere intre acea persoana si numele pe care il poarta.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri