Afla si tu care sunt beneficiile consumului de Quinoa, unul dintre cele mai complete alimente ale naturii. Quinoa este o sursa extraordinara de proteine si aminoacizi, fiind un excelent substituent al carnii.

Desi nu atat de cunoscuta pe meleagurile noastre, quinoa este cu siguranta o planta-cereala care merita sa aiba parte de toata atentia si aprecierea noastra. Se numara printre cele mai nutritive plante din lume, fiind considerata sacra in fascinanta civizilizatie a incasilor. “Aurul incasilor” este originar din America de Sud, fiind intrebuintat in ritualuri, dar si in alimentatia razboinicilor. Incasii credeau ca aceasta planta este raspunzatoare de forta fizica si vigoarea razboinilor sai si se refereau la ea ca la “chisaya mama” sau mama cerealelor. In secolul XVI, in momentul in care cuceritorii spanioli au ajuns in America de Sud, au incercat sa anihileze cultura incasilor, dsitrugand o parte din culturile de quinoa. Planta a supravietuit insa relelor intentii. A crescut in continuare in munti sau a fost cultivata in continuare in secret, in cantitati mici. In 1980, aceasta cereala antica a fost “redescoperita” de nordamericani si cultivata din nou.

Probabil ca incasii au descoperit secretul acestei plante. Astazi cereala Quinoa este considera a fi unul dintre cele mai complete alimente ale naturii, fiind o sursa bogata de aminoacizi, enzime, vitamine si minerale, fibre, antioxidanti si fitonutrienti. Va vom prezenta astazi cateva din beneficiile pe care le poate aduce consumul acestei plante:

Quinoa este recunoscuta la nivel international ca fiind una dintre cele mai bogate surse de proteine si aminoacizi. Ea furnizeaza organismului toti cei 9 aminoacizi esentiali, printre care si lizina, un aminoacid necesar in dezvoltarea si cresterea trupului, dar si in refacerea tesuturilor. Quinoa contine proteine de calitate, mai bune si mai usor asimilabile decat cele din carne. Poate fi de aceea un substituent excelent pentru carne. O ceasca de quinoa (preparata) contine 8 grame de proteine, de aproape doua ori mai multe proteine decat in alte cereale.

Pe langa aceste proteine, in compozitia chimica a boabelor de quinoa mai gasim si fier, calciu, potasiu, magneziu (potasiul si magneziul ajuta la circulatia optima a sangelor, prevenind ingrosarea arterelor) zinc, vitamina E, seleniu, mangan, cupru, fosfor, fibre. Magneziul, zincul, seleniul si vitamina E au un rol benefic in prevenirea aparitiei bolilor de inima si a diabetului, contribuind si la controlul greutatii. In plus, quinoa contine si riboflavina, o vitamina din grupul B, ce are capacitatea de a reduce aparitia migrenelor.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri