Campania "Impreuna putem face MAI MULT" se doreste a fi o miscare globala de solidaritate impotriva diabetului, care are ca scop prevenirea acestei afectiuni si a complicatiilor sale. Oamenii din intreaga lume sunt invitati sa afle mai multe informatii despre diabet si sa fie alaturi de cele 284 milioane de persoane afectate de aceasta boala, in prezent, la nivel mondial.

In Romania, campania „Impreuna putem face MAI MULT” este structurata in doua etape, complementare si concomitente. Prima etapa cuprinde actiuni publice in 12 orase ale tarii: Bucuresti, Iasi, Constanta, Timisoara, Cluj, Galati, Sibiu, Valcea, Ploiesti, Oradea, Targu Mures si Craiova. In fiecare dintre aceste locatii, comunitatea locala formata din medici specialisti, pacienti – copii si adulti - si alte persoane care sustin cauza sanofi-aventis este invitata sa inalte circa 5000 de baloane albastre, semn al solidaritatii lor cu persoanele care sufera de diabet. In acelasi timp, 6 centre de diabet vor primi din partea sanofi-aventis cate un dispozitiv medical pentru determinarea hemoglobinei glicozilate, folosit atat la pacientii cu diabet cat si pentru diagnostic la cei cu risc de a dezvolta aceasta afectiune. Hemoglobina glicozilata (HbA1c) ofera informatii asupra controlului mediu al diabetului pe o perioada de 3-4 luni. In urma acestei donatii, vor beneficia de testari ale HbA1c peste 600 de pacienti din centrele urmatoarelor spitale: Spitalul Clinic "Nicolae Malaxa" Bucuresti, Spitalul Judetean Valcea, Spitalul Judetean Ploiesti, Spitalul Judetean Galati, Spitalul Judetean Constanta si Policlinica Municipala Reghin.

A doua etapa a campaniei foloseste site-ul www.baloanepentrudiabet.ro ca spatiu de intalnire a tuturor celor care doresc sa se alature si sa sprijine cauza celor cu diabet zaharat prin eliberarea de baloane electronice.

„Impreuna putem face MAI MULT” este o chemare de luare de pozitie impotriva diabetului, ce implica pe toata lumea, nu doar pe cei care sufera din cauza lui. Uneori persoanele cu diabet au tendinta sa se izoleze sau au perceptia gresita ca nu mai sunt ca toti ceilalti sau ca sunt vazuti altfel de cei din jur. Noi dorim sa le demonstram ca se insala, ca exista persoane care le sunt alaturi, ii sustin si ii inteleg. Iar pe aceste persoane am reusit sa le ”unim” prin campania de lansare de baloane din cele 12 orase. Totodata, ii invitam pe toti cei care vor sa ne sustina in miscarea noastra mondiala impotriva diabetului sa lanseze un balon electronic in semn de solidaritate, intrand pe www.baloanepentrudiabet.ro. Vrem sa realizam cea mai mare lansare de baloane electronice, pentru ca fiecare persoana cu diabet, de oriunde din lume, sa vada ca solidaritatea oamenilor trece de granitele geografice. In plus, cei care vor intra pe site-ul campaniei vor putea citi si informatii utile despre cum pot preveni si controla diabetul”, a declarat Dr. Ovidiu Saltas-Dabija, Director Medical sanofi-aventis Romania.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri