Grasimile bune, cele nesaturate, sunt o sursa importanta de energie, ajuta la absorbtia nutrientilor, sunt solventi pentru vitaminele liposolubile (a, D, E, K), mentin temperatura corpului constanta si in general ajuta la mentinerea starii de sanatate.

,,Este esential sa avem trei mese principale pe zi si pentru a nu fi foarte infometati atunci cand vine ora mesei de pranz sau a cinei, este recomandat sa avem si doua gustari intre mesele zilei.” a mai precizat dr. Zugravu.

Iata un exemplu de meniu echilibrat care ofera organismului nutrientii necesari si un numar optim de calorii:

Micul dejun poate consta intr-un pahar cu lapte degresat si un bol de cereale integrale. O gustare ideala, poate in jurul orei 11 cand masa de pranz este atat de departe, iar energia oferita de micul dejun a scazut in intensitate, poate fi un sandvich cu margarina tartinabila si branza sau o felie de sunca slaba.

Pranzul, una dintre cele mai importante mese ale zilei poate contine o friptura din piept de pui si o salata de cruditati.

Urmatorul lucru in meniul zilnic ar putea fi o gustare, pentru a te asigura ca atunci cand va veni momentul cinei nu vei fi infometata. aceasta gustare poate fi un fruct sau un pumn de nuci sau alune.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cazul Ana Morodan mi-a amintit că ar trebui să fim mai atenți la nevoile emoționale ale copiilor, ale elevilor și ale studenților noștri

Ultima masa din zi, cina, ar trebui sa fie si cea mai usoara. Poti manca un sandvis cu paine integrala, margarina si ton sau o salata cu branza. Important este ca cina sa iti ofere nutrientii de care organismul are nevoie dar un numar redus de calorii.

Iar daca vrei ca dieta sa dea rezultate intr-un timp cat mai scurt nu uita de exercitiile fizice. alergarile in parc, plimbarile cu bicicleta, abdomenele efectuate acasa alaturi de o prietena iti vor imbunatati si starea psihica pe langa conditia fizica.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri