Masajul este o practică destul de veche, iar recunoașterea și promovarea acestuia până în zilele noastre se datorează numeroaselor beneficii pe care le oferă, inclusiv pentru sănătatea fizică și mentală a omului.

Masajul este o terapie manuală, iar evoluția sa de-a lungul timpului este remarcabilă, fiind astăzi o metodă recunoscută și utilizată pe scară largă atât în medicina tradițională, cât și în cea alternativă. Există numeroase beneficii oferite de masaj, iar în acest articol vei descoperi 8 cele mai importante beneficii terapeutice ale acestuia.

Reduce stresul și anxietatea

Într-adevăr, o ședință de masaj la spa bucuresti te va ajuta să reduci semnificativ nivelul de stres și anxietate, pentru că acesta reduce nivelul de cortizol (hormonul stresului) și stimulează eliberarea endorfinelor (hormonii fericirii). Astfel, un simplu masaj eliberează tensiunea mentală și emoțională și te va ajuta să beneficiezi de o stare generală îmbunătățită.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine!

Ameliorează durerea și tensiunea musculară

Pe lângă faptul că reduce stresul și anxietatea, masajul îți oferă și șansa de a te relaxa, ajutând la ameliorarea durerii și a tensiunii musculare. Masajul are capacitatea de a relaxa mușchii tensionați, de a îmbunătăți circulația sanguină și limfatică, contribuind astfel la diminuarea durerilor musculare și a inflamațiilor locale.

Îmbunătățește circulația sangvină

Există tehnici specifice de masaj care pot ajuta la dilatarea vaselor de sânge, iar în acest fel este îmbunătățită circulația sangvină. Aportul de oxigen și de substanțe nutritive către celulele corpului este mai mare, astfel că starea generală de sănătate va fi îmbunătățită.

Susține sistemul imunitar

Știai că masajul prezintă chiar capacitatea de a stimula sistemul imunitar? Acesta stimulează sistemul limfatic, iar în acest fel ajută la eliminarea toxinelor din organism. Este ceea ce organismul are nevoie pentru ca funcționarea sistemului imunitar să fie susținută puternic.

Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Ghid pentru alegerea mobilierului interior Testul DA sau NU: Află ce părere au oamenii din jur despre tine!

Eliberează tensiunea din zona gâtului și spatelui

Masajul este recomandat mai ales persoanelor care petrec mult timp la birou sau celor care lucrează într-o poziție statică, pentru că acestea prezintă, de cele mai multe ori, afecțiuni ale gâtului și spatelui. Masajul este benefic pentru relaxarea și eliberarea tensiunii acumulate în zona cervicală și a spatelui, astfel că persoanele care petrec mult timp la birou sunt vizate de această terapie manuală.

Ameliorează problemele digestive

Există și tehnici de masaj care își arată eficiența în stimularea sistemului digestiv. Masajul poate ameliora problemele de constipație sau de balonare, ajutând astfel la îmbunătățirea stării generale.

Îmbunătățește calitatea somnului

Totodată, prin faptul că masajul contribuie la o relaxare profundă a corpului și a minții, acesta ne ajută să ne odihnim mai bine, iar somnul să fie unul mai odihnitor. Că ai probleme cu somnul sau vrei, pur și simplu, să te asiguri de un somn relaxant și de o stare ridicată de bine, masajul este una dintre cele mai eficiente soluții.

Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut Dantela – din nou în tendințe pentru sezonul cald

Reduce durerile de cap

Masajul reduce inclusiv migrenele și te ajută să scapi de durerile de cap. Există tehnici speciale de masaj care pot fi aplicate la nivelul gâtului și la nivelul capului, iar scopul acestora este în special de a ajuta la ameliorarea migrenelor și a durerilor de cap, dar și de a te relaxa pe deplin, îmbunătățind starea de bine.

Toate aceste beneficii, alături de îmbunătățirea flexibilității și a mobilității, dar și de promovarea echilibrului emoțional reprezintă beneficii recunoscute ale masajului, astfel că ai suficiente motive pentru a dori să beneficiezi de ședințele de masaj dintr-un centru dedicat.

Foto: thaicospa


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri