Ce să mănânci în post ca să nu te îngrași poate fi o problemă pe care ți-o pui acum. Multitudinea de produse recomandate a fi folosite în această perioadă în care ne este recomandat să excludem din alimentația noastră carnea, ouăle, produsele lactare, conțin extrem de mulți carbohidrați, ceea ce înseamnă că vin la pachet cu un plus considerabil de calorii care se transformă în kilograme în plus.

Ce să mănânci în post ca să nu te îngrași povestește, în cele ce urmează, nutriționistul Wasim Nazer care are o serie de sfaturi clare și extrem de ușor de respectat. De asemenea, specialistul atrage atenția și asupra greșelilor pe care avem tendința să le facem în perioada postului.

„Ce greșeli facem? Nu avem alegeri bune! Mâncăm cartofi, iarăși cartofi, fasole! Mâncărică de cartofi, mult amidon, mult zahăr, atunci trebuie să avem alte alegeri care sunt mai sănătoase! Să profităm de 40 de zile astfel încât să slăbim nu să ne îngrășăm!", a spus nutriționistul Wasim Nazer.

„Este destul de dificil să ai o alimentație sănătoasă pe perioada postului, dacă te gândești să optezi pentru produsele existente în supermarketuri. Doar gătind acasă, simplu, dietetic și sănătos poți deține controlul la ceea ce se află în farfuria ta. De asemenea, chiar și atunci când ținem post este important să nu uităm regulile de bază ale nutriției sănătoase, să evităm pe cât posibil combinațiile nesănătoase, produsele care „copiază” produsele „de dulce”, dar și pe cele care au adaosuri de zahăr sau E-uri.”, explică specialistul în nutriție, Wasim Nazer.

În plus, nutriționistul atrage atenția asupra faptului că această perioadă poate fi folosită și ca o dietă de detoxifiere a ficatului.

„Există și o detoxifiere pentru ficat, pe care o putem ține de trei sau de șase zile, pentru a curată ficatul și toate pietrele, toate grăsimile care sunt depuse pe el și atunci profităm de mai multe lucruri deodată!", a spus nutriționistul.

De asemenea, specialistul în nutriție atrage atenția asupra hidratării care este esențială, indiferent perioada din an pe care o traversezi.

„Pe perioada postului nu uităm să ne hidratăm și avem grijă să aducem un aport important de fibre în alimentația noastră. Nu uităm de fructele și legumele în special în stare crudă și avem grija ca în alimentația noastră să introducem produse care au un conținut mare de proteină vegetală. În această categorie intră mazărea, lintea, ciupercile, untul de arahide.”, continuă specialistul în nutriție.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri