Cancerul a devenit marea spaima contemporana, in zilele noastre parand ca aproape orice poate cauza cancer. Probabil din dorinta de a proteja, de a preveni sau poate pur si simplu datorita unor informatii gresite au luat nastere mai multe mituri pe seama acestei maladii. Iata o lista cu cele mai frecvente mituri care trec pe la urechile pacientilor si implicit ale medicilor.

Daca iti scoti o alunita poti sa faci cancer

Acesta este unul dintre cele mai frecvente mituri, multe persoane prezinta alunite mari, cu risc cancerigen si totodata inestetice, insa nu se duc la dermatolog pentru rezectie fiindca au auzit ca daca isi scot acele alunite fac cancer. Nu este adevarat, ci din contra, este posibil ca maladia sa apara tocmai pentru ca alunita inca exista pe piele si continua sa evolueze. Mergeti cu incredere la dermatolog pentru a analiza alunitele si pentru a le scoate pe cele cu risc cancerigen.

Pozitivismul este tot ceea ce ai nevoie pentru a scapa de cancer

Fals! Aceasta mentalitate a pornit din note psihologice care arata influenta psihicului asupra fizicului, influenta reala dealtfel, insa in niciun caz atat de puternica incat “sa mute si muntii”. Este important sa ai o atitudine pozitiva, in felul acesta acumulezi mai greu stresul, imunitatea este mai bine protejata si probabil confortul psihic te ajuta sa ai multe succese. Insa nu-i suficient pentru a vindeca un cancer. Dovada ca influenta psihica functioneaza este efectul Placebo, insa in cazul cancerului trebuie neaparat urmat si tratamentul indicat de medic, chiar si rezectia tumorii daca se sugereaza. Pozitivismul ajuta, dar nu face chiar minuni.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

Cancerul bun si cancerul rau

Printre primele dati cand medicii au auzit intrebarea pacientului la aflarea patologiei sale “Este cancerul bun nu?” s-au uitat mirati si dezorientati. Ulterior s-a gasit sursa acestei intrebari, pacientii considerand ca acel “cancer bun” este cel benign, iar cancerul “rau” este cel malign, care a invadat tesuturile din jur si metastazeaza prin intermediul circulatiei sanguine. In esenta, nici tumora benigna nu este semn bun, aceasta denumire sugerand faptul ca celulele canceroase exista, dar nu se extind inca, putand fi extirpate chirurgical. Trecerea timpului determina transformarea unei tumori benigne in una maligna.

Deodorantele antipersiparnte determina aparitia cancerului mamar


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri