5 beneficii uimitoare ale unei vieti sexuale intense

12:03, 9 Martie 2010 publicat în Sanatate1 share-uri

Nu uimitoare, ci firesti, naturale si recunoscute drept reale in lumea cercetarilor stiintifice. Iata cateva dintre beneficiile unei vieti sexuale intense, pasionale si regulate.

Ce inseamna viata sexuala normala? La cate contacte saptamanale se rezuma aceasta? O viata sexuala normala, regulata, consta intr-un numar de contacte cu care partenerii se simt bine, evident acestea variind cu varsta. Nu exista un numar exact considerat normal, sunt cupluri care au contacte sexuale zilnice si alte cupluri care fac aceasta saptamanal. Ca medie, se pare ca trei contacte sexuale pe saptamana aduc toate beneficiile asupra sanatatii fizice si psihice. Este important ca cei doi parteneri sa fie stabili, caci implicarea si trairile sunt mult mai intense, sunt mai deschisi si mai atenti reciproc iar organismul pur si simplu se comporta altfel, mai sensibile fiind femeile in acest sens. De aici si diferenta pe care multi o fac si o rostesc intre “a face sex” si “a face dragoste”. Sa vorbim despre cateva beneficii ale unei vieti sexuale intense, pasionale.

Sexul scade riscul tulburarilor comportamentale si creste stima de sine

Sexul diminueaza sau elimina accesele de furie, nervozitatea permanenta, depresia, anxietatea, atacurile de panica etc. Creste increderea de sine, iar orgasmele ajuta la eliberarea unor hormoni care participa in echilibrul psiho-comportamental al oamenilor. Pentru orice reusita din viata noastra este foarte importanta motivatia, aceasta ne ofera fiecare gram de energie sa mergem mai departe indiferent de obstacole. Sexul creste mult autoaprecierea si imaginea de sine, stimuland initiativa, relatiile sociale, scazand frustrarile si reactiile negative in fata unor obstacole din viata de zi cu zi. Cei care fac sex mai des, insa nu sporadic, ci cu parteneri stabili, au un echilibru intrerior mult mai stabil. Este vorba de sexul cu partener stabil ci nu sporadic fiindca implica atasare sentimentala si o daruire mai mare, dincolo de satisfacerea unei nevoi.

Citeste si:
Campanie pentru depistarea precoce a cancerului bronhopulmonar: 50...
Campanie pentru depistarea...

Sexul intareste sistemul cardio-vascular

Cercetarile au demonstrat ca acele cupluri care au o viata sexuala activa si pasionala prezinta cu 50% mai putine riscuri de a dobandi boli cardiace sau vasculare. De asemenea, sexul creste circulatia la nivelul corpului si imbunatateste oxigenarea tesuturilor.

Citeste si:
Drumul către tine trebuie să fie pavat cu multă grijă și dragoste....
Drumul către tine trebuie să...

Sexul creste capacitatea de actiune a sistemului imunitar

Cercetatorii afirma ca cei care fac mai mult sex au un nivel al imunoglobulinelor A mai crescut (o serie de anticorpi). De asemenea, barbatii cu viata sexuala regulata prezinta o secretie mai mare de testosteron care ii protejeaza de o serie de boli. Si femeile se bucura de o secretie mai mare de oxitocina, un hormon care le protejeaza si impotriva stresului.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri