Cancerul a devenit marea spaima contemporana, in zilele noastre parand ca aproape orice poate cauza cancer. Probabil din dorinta de a proteja, de a preveni sau poate pur si simplu datorita unor informatii gresite au luat nastere mai multe mituri pe seama acestei maladii. Iata o lista cu cele mai frecvente mituri care trec pe la urechile pacientilor si implicit ale medicilor.

Au fost gasite in unele tumori mamare extirpate substante care se gasesc si in deodorante, insa este firesc ca atunci cand aplicam ceva pe piele unele substante sa fie absorbite si sa se gaseasca in tesuturile alaturate. Insa aceasta nu inseamna ca acele substante determina cancer. Expertii nu au gasit nicio legatura intre substantele din antiperspirante si declansarea maladiei mamare.

Varsta ingreuneaza dezvoltarea celulelor canceroase

Se zvoneste ca o persoana in varsta dezvolta mai greu cancer caci celulele canceroase s-ar dezvolta mai greu. Din pacate aceasta afirmatie este doar un mit, celula canceroasa avand propriul ei ritm de dezvoltare si inmultire, independent de vartsa pacientului.

Barbatii nu pot face cancer mamar

Din pacate si barbatii pot face cancer mamar. Glanda lor mamara exista, dar este atrofiata, nefiind dezvoltata ca la femeie. Fix pe acea glanda, oricat de mica, barbatii pot face cancer, insa patologia canceroasa mamara la barbat este mult mai agresiva decat la femeie si este influentata de ginecomastie (cresterea in volum a sanilor barbatilor). De aceea se recomanda ca orice barbat cu ginecomastie sa consulte medicul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA SAGA Festival anunță programul pe zile pentru cea de-a treia ediție: Robin Schulz, Elley Duhe și Vintage Culture printre artiști

Un articol de Iulia Dibu

Sursa: Healthy.ro

Citeste si alte articole pe Healthy.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

Afla cum poti preveni candidoza

Cancerul de col uterin – ce simptome ar trebui sa te ingrijoreze?

5 Tratamente naturiste pentru tenul acneic


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri