10 Septembrie 2021 publicat în Sanatate 1 share-uri

Cu toții ne dorim un zâmbet frumos și sănătos, iar pentru asta trebuie să avem în vedere că o dantură sănătoasă are nevoie de îngrijiri speciale. E important să avem grijă ce mâncăm, deoarece alimentația influențează direct dantura în viața de zi cu zi.

În rândul alimentelor mai puțin prietenoase cu dinții se află și fructele confiate care sunt bogate în zahăr și ajută la hrănirea bacteriilor nocive din cavitatea bucală. De cele mai multe ori fructele rămân între dinți și favorizează dezvoltarea cariilor. Ca o alternativă ar fi consumul de fructe proaspete și mai puțin varianta confiată.

Tot în lista alimentelor mai puțin prietenoase cu dinții există anumite legume cum ar fi sfecla roșie/condimente pigmentate care, consumate în mod excesiv, pot duce în timp la colorarea dinților. Ai mare grijă să te speli imediat după ce consumi astfel de alimente, pentru a evita pătarea danturii.

Totodată, pe lângă alimentele solide, este important să nu uităm nici băuturile carbogazoase care, pe lângă cantitatea mare de zahăr, mai conțin și acid. Astfel că dublăm efectul negativ asupra dinților.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos

Un alt lucru de care ar trebui să ținem cont în mod general este alternarea alimentelor reci/ fierbinți, astfel încât să nu se creeze acel șoc termic care poate să sensibilizeze dinții.

Și dacă unele dintre aceste avertismente îți erau cunoscute, te-ai gândit că și alimentele care conțin amidon reprezintă un pericol pentru dantura ta? Ei bine, „consumul excesiv al alimentelor ce conțin amidon (chipsuri, covrigei, biscuit), alimente care deși nu sunt dulci, poate fi unul problematic. Aceste alimente se pot lipi de dinți și de aici ne confruntăm cu apariția cariilor.”, adaugă specialistul.

Concluzia? O dantură sănătoasă și frumoasă ține de efortul fiecărei persoane de a avea o igienă orală corespunzătoare și de evitarea unor alimente care pot în timp să provoace probleme dentare.

Caria dentară – ce este și cum se tratează Alimentația și somnul sunt aspectele cu cel mai mare impact asupra calității vieții românilor, conform celui mai recent studiu CIPRA Vrei să ai mai multă energie și să uiți de oboseală? Îți recomandam aceste Suplimente Alimentare pe bază de Super-Alimente, vitamine și plante

* Informații oferite de specialiștii de la Clinica de Implantologie dr. Lorelei Nassar, str. Puțul lui Zamfir nr. 17, sect. 1, București

Foto fr si main: De la africa_pink /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri