10 August 2021 publicat în Sanatate 78 share-uri

Vizitele medicale regulate reprezintă un factor important în menținerea sănătății și chiar prevenirea anumitor afecțiuni. Când vine vorba de sănătatea feminină, fiecare etapă a vieții vine cu riscuri ce necesită investigații amănunțite în funcție de vârsta la care femeia a ajuns.

Examenul Papanicolau

Examenul Papanicolau este un test de screening care poate detecta cancerul de col uterin sau celulele anormale în cel mai devreme stadiu posibil. Procedura se face în timpul examenului pelvian cu un specul introdus în vagin și o periuță ce colectează celule din colul uterin pentru testare. Acest test este adesea combinat cu un test pentru HPV - o infecție cu transmitere sexuală care poate provoca cancer de col uterin, în special pentru femeile de peste 40 de ani care probabil erau active sexual înainte ca vaccinarea HPV să fie disponibilă.

De asemenea, păstrează o evidență cu toate modificările resimțite în ultimele luni, de la scăderea libidoului și tulburările de somn, până la probleme de greutate și durere la contactul sexual.Accestea îi vor oferi medicului o imagine mai completă a stării dumneavoastră de sănătate pe măsură ce înaintați în vârstă și astfel vă veți asigura că veți primi îngrijirea corespunzătoare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar

* Specialist în obstetrică-ginecologie, dr. Silviu Istoc este pasionat de chirurgia ginecologică minim invazivă și de medicina materno-fetala. Este șef de secție obstetrică-ginecologie în cadrul Medicover Hospital și coordonator al Compartimentului pentru Sarcină Incipientă. Cu o formare în Germania, Doctorul Silviu Istoc s-a întors acasă, pentru a ajuta pacientele din România, să aducă pe lume copii sanatosi.

Foto fr si main: De la wavebreakmedia /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri