10 August 2021 publicat în Sanatate 78 share-uri

Vizitele medicale regulate reprezintă un factor important în menținerea sănătății și chiar prevenirea anumitor afecțiuni. Când vine vorba de sănătatea feminină, fiecare etapă a vieții vine cu riscuri ce necesită investigații amănunțite în funcție de vârsta la care femeia a ajuns.

Dacă tocmai ați trecut de vârsta de 40 de ani, este momentul pentru noi investigații astfel încât să vă asigurați că totul este în regulă.

Astăzi, dr. Silviu Iștoc, șef de secție obstetrică-ginecologie în cadrul Medicover Hospital, vă prezintă care sunt investigațiile medicale recomandate după vârsta de 40 de ani.

Examen ginecologic

„Un examen ginecologic ar trebui să fie o parte importantă a planului dvs. preventiv de sănătate și bunăstare pe măsură ce treceți de la vârsta fertilă la menopauză. Acesta reprezintă o oportunitate pentru medicul dumneavoastră de a vă evalua starea generală de sănătate, de a vă măsura nivelurile de hormoni și de a efectua un examen mamar și pelvian. Mai mult decât atât, acesta este și momentul potrivit pentru a purta o conversație cu doctorul despre impactul scăderii producției de estrogen asupra sănătății și stilului dvs. de viață, de la bufeuri și sex dureros la subțierea oaselor și a schimbărilor de dispoziție”, afirmă dr. Silviu Iștoc.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Campanie umanitară pentru o educatoare din județul Iaşi, mamă a trei copii Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare

Ginecologul dvs. este specialist în opțiunile de tratament disponibile și vă poate ajuta să luați decizia corectă în funcție de nevoile dumneavoastră. De asemenea, este posibil fie necesară o mamografie și o colonoscopie dacă aveți peste 50 de ani. De asemenea, în funcție de istoricul dvs., s-ar putea să vă fie recomandate analize de sânge sau examinări de rutină pentru alte probleme, cum ar fi colesterolul, funcția tiroidiană, diabetul și densitatea osoasă.

Examen pelvian

Un examen pelvian face, în general, parte din majoritatea vizitelor ginecologice și include o examinare externă a organelor genitale, precum și o examinare internă a vaginului și a organelor pelvine. Deoarece riscul anumitor tipuri de cancer crește odată cu înaintarea în vârstă, examenul pelvian anual poate ajuta la identificarea chisturilor, a fibroamelor sau a unor simptome timpurii ale cancerului atunci când încă este tratabil.

Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Articol de Bogdan Maioreanu, analist eToro pentru România: Pasiunea pentru modă: colecționar vs. investitor în lux Mercur Retrogad din 21 Aprilie: este timpul renașterii spirituale, e vremea să ne aliniem cu dorințele noastre interioare și să avem curajul să ne urmăm visurile

De asemenea, permite medicilor să diagnosticheze infecții, inclusiv infecții cu transmitere sexuală care pot apărea la orice vârstă și să prescrie tratamente adecvate. Un examen pelvian poate determina, de asemenea, problemele care cauzează incontinență sau alte probleme urinare sau intestinale care pot crește odată cu vârsta. Deși poate fi neplăcut, examenul pelvian reprezintă o investigație medicală foarte importantă.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri