Anumite alimente ajuta flora vaginala sa isi mentina pH-ul si starea de echilibru. Va prezentam cele mai importante alimente in dieta anti-Candida: iaurtul, legumele crude, algele verzi, alimentele continand grasimi bune sau proteine precum carnea de peste sau de pui.

Proteine

Mesele proteice ajuta celulele sa se regenereze si le ofera substrat pentru constituirea elementelor celulare. De asemenea, mare nevoie de proteine au toate celulele cu rol secretor sau activitate enzimatica intensa, spre exemplu celulele care produc secretiile vaginale. Proteine de inalta calitate gasiti in ou, dar si carne de pui sau peste. Carnea de vita ramane sub un nor de mister privind beneficiile sale, cercetatori englezi au ajuns in urma unor studii ca femeile ar trebui sa evite carnea de vita, descoperind unele proprietati cancerigene. Totusi aceste studii nu au fost clarificate, dar... s-a ridicat problema.

Algele verzi

Algele verzi, mai ales spirulina, au un “cocktail” de proteine, minerale si vitamine deosebit de benefic pentru intreg organismul. Se pare ca aceste alge au efecte benefice si in privinta candidozei. Expertii au descoperit ca aceste alge restabilesc echilibrul natural al microflorei intestinale si intaresc sistemul imunitar.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani  APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ Cum poți prelua controlul corpului tău prin alimentație și mișcare

Grasimile “bune”

Lipidele reprezinta principala componenta a membranelor celulare, insa unele dintre acestea pot fi nocive asa cum este LDL, o fractiune lipidica ce deriva din colesterol (colesterolul “rau” cum mai este supranumita). Asadar consumati ulei de masline, seminte de floarea soarelui, nuci.

Sursa: Healthy.ro

Citeste si alte articole pe Healthy.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

Dieta pentru renuntarea la fumat

Program de gimnastica pentru slabire

5 beneficii surprinzatoare ale sportului


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri