Mini implantul ortodontic este un șurub extrem de subțire ce se inserează în gingie pentru a susține brațul unui aparat dentar în poziția corectă.

Aparatul dentar reprezintă o metodă de îndreptare a dinților. Este o soluție modernă și comodă de a le îmbunătăți aspectul. Acesta este de mare ajutor chiar și după o lucrare dentară mai elaborată sau o afecțiune a gingiilor, deoarece te ajută să mănânci mai ușor.

Aparatul dentar funcționează prin presiunea pe care o pune asupra dinților, mișcându-i în direcția potrivită. Pe măsură ce aceștia se deplasează, oasele maxilarului se mișcă la rândul lor, pentru a permite dinților și rădăcinii acestora să se fixeze în poziția corectă.

Ai nevoie de aparat dentar? Specialistul în chirurgie și implantologie dr. Lorelei Nassar spune că înaintea montării lui ai nevoie de un mini implant ortodontic. Află toate detaliile despre acesta în rândurile de mai jos:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 10 Fuste superbe și cu preț ultraredus, pe care să le porți cu drag Celebreaza Ziua Pamantului 2023 cu legendarul scrub de corp SABON AVON lansează Today Tomorrow Always: Wonder, parfumul care te poartă într-un univers romantic și plin de speranță

Ce este un mini implant ortodontic?

Foto: De la trailak amtim /Shutterstock

„Mini implantul ortodontic este un șurub extrem de subțire ce se inserează în gingie, pentru a susține brațul unui aparat dentar în poziția corectă. Spre deosebire de un mini implant dentar care se utilizează în înlocuirea unuia sau a mai multor dinți lipsă, un mini implant ortodontic are ca scop îndreptarea și corectarea poziției dinților. El se poate folosi împreună cu orice fel de aparat dentar, în situația în care dinții au migrat și prezintă un aspect inestetic. În funcție de direcția în care medicul ortodont dorește mișcarea dintelui, mini implantul ortodontic intervine ca un sistem de ancorare, pentru a face posibilă această deplasare.", spune dr. implantolog Lorelei Nassar.

Mini implant ortodontic versus Implant dentar

„Mini implantul ortodontic diferă față de toate celelalte tipuri de implanturi, nu doar ca scop, pentru alinierea dinților, ci și prin următoarele 5 lucruri:


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri