12 Aprilie 2021 publicat în Sanatate 1 share-uri

Băile galvanice reprezintă o formă de terapie bazată pe curent electric, un tratament medical alternativ (un tip de electroterapie) bazat pe utilizarea simultană a apei și a curentului electric.

Când este recomandată terapia cu băi galvanice și cine poate beneficia de aceasta?

Băile galvanice sunt utilizate mai ales în tratamentul bolilor degenerative, cum ar fi artrita inflamatorie și problemele articulațiilor.

Baia galvanică este indicată în special pentru efectele sale benefice asupra: sistemului nervos, aparatului locomotor, aparatului cardiovascular și afecțiunilor dermatologice, astfel:

Afecțiuni ale sistemului nervos:

  • Nevralgii și nevrite de sciatic, plex brahial, trigemen, intercostale;
  • Afecțiuni dentare;
  • Afecțiuni de membre și/sau faciale: Pareze; Paralizii.

Afecțiuni ale aparatului locomotor:

  • Reumatice: mialgii, tendinite, tenosinovite, bursite, epicondilite, periartrite, artroze, artrite, poliartrită reumatoidă, spondilită anchilozantă în perioadele de remisiune;
  • Posttraumatice: contuzii, entorse, luxații, fracturi;

Afecțiuni ale aparatului cardiovascular:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei
  • Tulburări de circulație periferică: arteriopatii obliterante (stadii I-II); acrocianoza; boala Raynaud;
  • Insuficiență venoasă cronică;

Afecțiuni dermatologice: acnee, cicatrici cheloide, eczeme.

„Tratamentul prin baia galvanică este folosit în fizioterapie, în principal pentru terapia durerii de origine nervoasă sau musculară, în insuficiență venoasă cronică, atrofii musculare după imobilizări prelungite, dar și pentru tratarea diferitelor afecțiuni reumatismale. Curentul este aplicat prin intermediul unor electrozi de carbon, care sunt scufundaţi în cuve pline cu apă. Pacientul introduce membrele superioare sau inferioare sau toate cele patru membre în cuvă, iar tratamentul durează în jur de 15-20 de minute.”, adaugă medicul balneolog Otilia Oprișan.

Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

De menționat că baza de tratament Herculum Spa din cadrul Afrodita Resort&Spa din Băile Herculane este alimentată în zonă pentru tratamente balneo de un izvor propriu de apă termală minerală, concentrată în sulf, cu pH optim pentru piele. Astfel că băile galvanice au la bază apă din propriul izvor al centrului.

În plus, pacienții beneficiază de tratamente efectuate cu aparatură de ultimă generație și personalizate de către medicul centrului, în urma unei consultații de specialitate.

Foto fr si main: De la Allexxandar /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri