, 10 Aprilie 2021 publicat în Sanatate 1 share-uri

Băile galvanice reprezintă o formă de terapie bazată pe curent electric, un tratament medical alternativ (un tip de electroterapie) bazat pe utilizarea simultană a apei și a curentului electric.

Comunicat de presă

Apa este un element esențial pentru viața umană, iar efectele benefice ale curelor termale sunt cunoscute încă din cele mai vechi timpuri. Apa are proprietăți magice, astfel că reușește să vindece și să protejeze atât trupul, cât și sufletul.

De altfel, apa stă la baza multor terapii, cu rezultate excepționale. Una dintre acestea este Galvanoterapia. Aceasta reprezintă cea mai simplă formă de terapie bazata pe curent electric, dar si cea mai veche. Galvanoterapia prin bazine galvanice este un tratament special folosit în fizioterapie care utilizează un curent galvanic, folosind exact un principiu fizic studiat și aprofundat de Luigi Galvani încă de la începutul anului 900.

Concret, ce sunt băile galvanice?

Băile galvanice reprezintă o formă de terapie bazată pe curent electric, un tratament medical alternativ (un tip de electroterapie) bazat pe utilizarea simultană a apei și a curentului electric. Concret, pacientul se află într-o baie de 34 de grade Celsius, în timp ce un curent electric ușor (cu o tensiune de 50-60 volți, însă de intensitate slabă) este trecut prin corpul său.

Pe lângă băile galvanice complete, pacientul poate beneficia (atunci când corpul său este complet scufundat în apă), și de băi galvanice cu patru camere (numite și băi galvanice cu patru celule). Aceste băi combină, de asemenea, energia electrică și hidroterapia, dar sunt utilizate doar pe membre.

„Se folosesc, de obicei, 1-2 bazine pline cu apă. Brațele și picioarele (partea inferioară) pacientului sunt introduse în aceste tăvi cu apă, iar curentul electric este trecut prin apă caldă. Apoi, electrozii sunt scufundați în apa celor două tăvi sau unul în bazin și celălalt este aplicat pe corpul pacientului. Terapeutul va opera aparatul folosind aceleași modalități și efecte ale galvanizării clasice. Această procedură este recomandată în special pentru că îmbunătățește circulația, reduce durerea și este benefică, în special, pentru artrita reumatoidă.”, ne informează medicul balneolog Otilia Oprișan, de la Afrodita Resort&Spa Băile Herculane.

În schimb, atunci când se folosește un bazin plin cu apă, se mărește suprafața de tratament și, de asemenea , are avantajul proprietăților chimice și osmotice ale apei care reacționează cu curentul.
Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri