9 Aprilie 2021 publicat în Sanatate 23 share-uri

Menopauza este un proces natural ce poate începe între vârsta de 45 și 55 de ani și se declanșează în momentul în care menstruația nu a mai apărut în decursul a 12 luni consecutive și drept urmare femeia nu mai poate rămâne însărcinată în mod natural.

Vitamina E este un antioxidant care ajută la combaterea radicalilor liberi care dăunează celulelor din organism și contribuie la scăderea inflamației. Unele cercetări au arătat că vitamina E poate ajuta la ameliorarea stresului, reduce stresul oxidativ și totodată, scade riscul de depresie.

Un studiu realizat chiar sub egida Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție a arătat că adoptarea unui stil de viață echilibrat, însoțit de activitate fizică în mod regulat și un regim alimentar bogat în vitaminele B sau E, precum și în estrogeni vegetali (fitoestrogeni), poate ameliora simptomatologia asociată perioadei de post-menopauză. Datorită hameiului, unul dintre ingredientele berii care conține un grup foarte important de fitoestrogeni de natură vegetală, berea este un astfel de aliment și poate fi introdusă în dieta zilnică, bineînțeles în cantități moderate. Astfel, consumul moderat de bere, definit prin 330 ml/zi pentru femei, poate diminua bufeurile de căldură asociate stării post-menopauză și poate ameliora peste 65% din simptomele fizice specifice acestei perioade, cum ar fi: durerile musculare, senzația de oboseală, pielea uscată sau scăderea forței musculare.[2]

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Testul celor 3 Sfinți: Ce mesaj sacru îți poate schimba viața? Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

3. Calciul

Un aport corespunzător de calciu poate combate pierderea osoasă în cazul femeilor aflate în pre-monopauză și post-menopauză și, totodată, posibilele fracturi la femeile aflate în post- menopauză cu vârsta de peste 60 de ani.

Calciul este considerat o componentă cheie a oricărui regim terapeutic pentru protecția osoasă. Aportul necesar pentru majoritatea femeilor aflate în perioada de post-menopauză este de 1.200 mg/zi. Conform unei cercetări realizate de „The North American Menopause Society”, cea mai bună sursă de calciu se află în alimentele pe care le consumăm, cu precădere în produsele lactate, precum laptele, iaurtul sau brânza.

[1]https://journals.lww.com/menopausejournal/Abstract/2009/16020/Effects_of_ethyl_eicosapentaenoic_acid_omega_3.22.aspx

Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Ți-a rămas cozonac după sărbători? Nu îl arunca! Uite în ce desert delicios îl poți transforma

[2] https://www.beresanatatenutritie.ro/studiu-consumul-moderat-de-bere-poate-ameliora-simptomele-asociate-perioadei-post-menopauza/

Foto fr si main: De la fizkes /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri