9 Aprilie 2021 publicat în Sanatate 23 share-uri

Menopauza este un proces natural ce poate începe între vârsta de 45 și 55 de ani și se declanșează în momentul în care menstruația nu a mai apărut în decursul a 12 luni consecutive și drept urmare femeia nu mai poate rămâne însărcinată în mod natural.

Aceste modificări permanente pot veni însoțite de simptome precum bufeuri, dureri articulare sau de cap, tulburări de somn, schimbări de dispoziție sau chiar creștere în greutate. Din fericire, există remedii care pot combate simptomele specifice. Adoptând un stil de viață echilibrat, bazat pe alimente bogate în vitamine și minerale, o hidratare corespunzătoare și activitate fizică zilnic, pot fi ameliorate simptomele nedorite ale menopauzei și pot ajuta la îmbunătățirea vieții de zi cu zi.

În funcție de stadiul la care se află, menopauza cuprinde trei categorii distincte:

Pre-menopauza – În această fază, corpul începe să ofere indicii fizice utile prin care arată începutul procesului de menopauză, care poate dura chiar și ani până la ultima menstruație. O parte din semnele obișnuite includ perioade menstruale neregulate, bufeuri, uscăciune vaginală, tulburări de somn și modificări ale dispoziției, iar acestea reprezintă rezultatul schimbărilor la nivel hormonal.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare Noutățile si recomandările de primăvara de la MioBio, boutique chic de cosmetice organice APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ

Menopauza – Este un proces normal și natural al corpului în urma căruia perioada menstruală se oprește definitiv și se confirmă în momentul în care o femeie nu a avut menstruație timp de 12 luni consecutive.

Post-menopauza – Această fază include întreaga perioadă de după menopauză, în care activitatea ovariană încetează complet. Din cauza scăderii continue a nivelului de estrogen, simptome precum uscăciunea vaginală sau bufeurile pot persista.

„Deși este un proces natural al organismului, din diverse motive acest subiect este încă prea puțin discutat. Este adevărat, menopauza poate reprezenta o perioadă destul de dificilă pentru femei întrucât se confruntă cu o mulțime de stări noi pe care încearcă să le gestioneze sub o formă sau alta. Din fericire, există o serie de acțiuni pe care femeile le pot include cu ușurință în programul zilnic și care le pot aduce schimbări considerabile în stilul de viață. Proverbul «suntem ceea ce mâncăm», se aplică perfect în acest caz, iar asta deoarece alimentele pe care le alegem și le includem în meniul zilnic pot contribui la menținerea unui organism sănătos. Legumele și fructele proaspete ne pot ajuta să ne refacem mai rapid, datorită nutrienților pe care le conțin. Astfel, într-un moment în care organismul trece printr-o serie de modificări, precum este menopauza, îl putem ajuta să depășească simptomele specifice”, spune dr. Corina Zugravu, Președinte Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.

Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Brandul de suplimente Good Routine®, creat de Secom® Healthcare Group, își extinde prezența pe piața internațională prin listarea pe Amazon Tinerețe înseamnă fluiditate - iar pentru piele, tinerețe înseamnă acid hialuronic!

Foto: De la YAKOBCHUK VIACHESLAV /Shutterstock

3 nutrienți recomandați pentru ameliorarea simptomelor menopauzei

Simptomele cu care se confruntă femeile aflate la menopauză pot fi diferite, fie sunt extrem de severe, fie sunt de intensitate minoră. Pe măsură ce nivelul de estrogen din organism scade, riscul de a dezvolta unele afecțiuni precum osteoporoză, boli de inimă sau incontinență urinară, poate crește. Unele vitamine, însă, pot ajuta la ameliorarea simptomelor menopauzei și la susținerea sănătății generale.

1. Acizii grași Omega 3

Beneficiile terapeutice ale acizilor grași omega-3, pe care îi regăsim din abundență în anumite uleiuri de pește, sunt de mult timp cunoscute. Un studiu publicat în „Menopause Journal” a sugerat că omega-3 ajută la reducerea frecvenței bufeurilor la femeile aflate la menopauză. Un aport optim de omega-3 poate echilibra dereglările hormonale și poate diminua starea de depresie și alte fenomene asociate menopauzei.[1]

3DUTECH dă startul concursurilor naționale de 3D design & printing pentru elevi și profesori. Roboții, principala temă din acest an Top 3 zodii pentru care curajul este un stil de viață – au încredere în propriul destin Testul celor 3 Sfinți: Ce mesaj sacru îți poate schimba viața?

2. Vitaminele B6, B12 și E

Vitamina B-6 (piridoxina) ajută la producerea serotoninei, o substanță chimică responsabilă pentru transmiterea semnalelor cerebrale, recunoscută și ca „hormonul fericirii”. Pe măsură ce femeile înaintează în vârstă, nivelul serotoninei scade, iar acest proces poate fi responsabil pentru schimbările frecvente de dispoziție în menopauză.

B-12 este o vitamină solubilă în apă ce poate fi găsită în multe alimente, fiind necesară pentru menținerea sănătății oaselor și a creierului prin protejarea celulelor nervoase. Odată cu trecerea timpului, corpul își pierde o parte din capacitatea de a absorbi vitamina B-12, iar deficitul poate crește.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri