Desi mult timp sexul a fost considerat un subiect tabu si poate mai este privit astfel de unii dintre noi, totusi cercetari in lumea medicala au scos la iveala beneficii uimitoare ale sexului in ceea ce priveste sanatatea noastra atat fizica, dar si psihica.

Sexul stimuleaza sistemul imunitar

Se pare ca sexul practicat cu un partener stabil, ci nu sporadic, cu o frecventa de doua-trei ori pe saptamana stimuleaza organismul sa produca mai multe imunoglobuline A, anticorpi situati la nivelul mucoaselor. Studiile au fost realizate pe 112 studenti carora li s-a prelevat saliva pentru a se analiza cantitatea de imuniglobuline A. In functie de raporturile sexuale ale acestora s-au observat variatii la nivelul concentratiei anticorpilor. Totodata la fiecare orgasm se elibereaza dehidroepiandrosteron (DHEA), un hormon care stimuleaza imunitatea, regenerarea tisulara, stimuleaza atentia, memoria, mentine frumusetea pielii si are efecte antidepresive.

Sexul scade greutatea


Stiati ca 30 de minute de sex duc la arderea a peste 120 de calorii? Practic sunt arse 4 calorii pe minut. Nu este un numar impresionant de mare, insa este important, adunat peste numarul de calorii pe care le pierdeti prin alte metode, precum regim de hrana sau sport. La aproximativ 3700 de calorii arse se poate considera ca ati dat jos un kilogram. Pe de alta parte, practicarea mai des a acestei “activitati” face sa creasca interesul pentru aspectul propriului corp, expunandu-va nuzi unul in fata celuilalt. Astfel acordand mai multa atentie imaginii voastre veti adopta metode diverse pentru a arata tot mai bine.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

Sexul combate stresul si previne hipertensiunea arteriala

Unul dintre cele mai cunoscute efecte pozitive ale stresului este considerat a fi cresterea capacitatii oraginsmului de a raspunde optim la solicitare si stres. De asemenea o activitatea sexuala regulata poate favoriza mentinerea in limite normale a tensiunii arteriale chiar si in conditii de stres puternic. Aceste concluzii decurg dintr-un studiu realizat pe 22 de persoane, unele dintre acestea cu activitatea sexuala regulata de doua-trei ori pe saptamana, iar altele cu activitate sexuala scazuta, o data pe saptamana sau mai rar. Rezultatele au demosntrat ca cei care faceau sex mai des reuseau sa reziste mult mai bine in fata diverselor situatii de stres la care erau supusi, precum prezentarea unui discurs in public, realizarea unor calcule contracronometru etc. Cei cu activitatea sexuala intensa au prezentat un randament foarte bun si totodata limitele tensiunii arteriale au fost pastrate fata de ceilalti care deveneau nervosi, inadaptati in fata stresului, manifestand nu doar cresterea tensiunii arteriale ci si ritmului cardiac precum si a substantelor de stres (cortizol spre exemplu).

22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie! 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri