Distanțarea socială, anularea evenimentelor și carantinarea au fost doar o parte din măsurile adoptate, pentru a preveni răspândirea virusului SARS-COV-2. Însă, pe lângă aceste măsuri, este important să luăm în calcul și alte metode pentru a ne proteja sănătatea pe timp de pandemie.

Pandemia de coronavirus ne-a schimbat stilul de viață extrem de mult, atât pe plan personal și social, cât și pe plan profesional. Distanțarea socială, anularea evenimentelor și carantinarea au fost doar o parte din măsurile adoptate, pentru a preveni răspândirea virusului SARS-COV-2. Însă, pe lângă aceste măsuri, este important să luăm în calcul și alte metode pentru a ne proteja sănătatea pe timp de pandemie. Așa că iată ce produse ar trebui să folosești în mod regulat, pentru a evita riscul contaminării cu noul coronavirus.

Măști de protecție

Când o persoană infectată cu COVID-19 tușește, aceasta elimină picături respiratorii în care se află virusul SARS-COV-2. Iar printr-un singur episod de tuse se pot elimina până la 3000 de picături respiratorii, care se vor depune rapid pe suprafețele din apropiere. Însă, o parte din ele vor rămâne în aer ore întregi. Așa că măștile de protecție ne pot ajuta să reducem transmiterea virusului în comunitate, mai ales dacă sunt purtate în zonele aglomerate, sau în transportul public.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. CUM SĂ ÎȚI PROTEJEZI BIJUTERIILE PE TIMP DE VARĂ? Horoscop: Cum să activezi Legea Atracției pentru zodia ta – află cum îți modelezi destinul Ai încredere în tine! Lucrurile se vor aranja exact așa cum îți sunt menite

Virusul poate fi răspândit de persoanele asimptomatice, atunci când strănută, tușesc sau chiar când vorbesc. Așa că este important ca populația să poarte măști medicale în spațiile închise sau în locurile aglomerate, pentru a reduce riscul contaminării.

Materialul din care sunt realizate aceste măști este impermeabil și este destinat să garanteze un nivel ridicat de rezistență la penetrarea fluidelor și a microorganismelor. Forma rectangulară și banda frontală se modelează pe forma nasului, asigurând astfel un grad ridicat de confort, în utilizare. Însă, este important de reținut că o mască medicinală este de unică folosință. Se poartă o singură dată și se aruncă atunci când se umezește.

Pe lângă măștile medicale, există și alte măști cu filtre speciale, care oferă o protecție foarte ridicată și împiedică cele mai fine particule să pătrundă în interior. Aceste măști cu filtru sunt fabricate dintr-un material moale sau semitare, iar supapa de expirare minimizează rezistența expirării și asigură evacuarea căldurii și a umidității.

Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN Când îți este dor de cineva, pune mâna în dreptul inimii – în sufletul tău dragostea pentru acea persoană este nesfârșită Caută acei oameni lângă care îți este bine, ușor și frumos, OAMENII TĂI….

Dezinfectant pentru mâini

Spălatul frecvent pe mâini este una dintre cele mai eficiente și mai simple metode prin care poți evita îmbolnăvirea și răspândirea bolilor. Însă, atunci când nu ai acces la apă și săpun, este necesar să îți dezinfectezi mâinile corespunzător, folosind un dezinfectant pentru mâini.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, dezinfectanții uzuali trebuie să conțină între 50-70% alcool. Însă, termenul „alcool”, menționat pe eticheta dezinfectanților pentru mâini se referă de fapt la etanol, care este cunoscut și sub numele de alcool etilic sau alcool izopropilic. Spre deosebire de alcoolul etilic, cel izopropilic este sintetic, are un miros mai înțepător și poate cauza iritații la nivelul pielii. Așa că îți recomandăm să optezi pentru un dezinfectant de mâini pe bază de alcool etilic, care este mult mai prietenos cu pielea.

Dani Oros, mintea din spatele dezvoltării Google și Youtube România, îți spune cât poți câștiga din Youtube Când ai uitat să mai crezi în miracole, Universul îți oferă cele mai frumoase surprize! Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

De asemenea, un dezinfectant pentru mâini eficient trebuie să conțină și apă, peroxid de hidrogen, dar și glicerină. Aceste substanțe au rolul de a dilua alcoolul și de a-l menține mai mult timp pe mâini, astfel încât acesta să acționeze eficient și să îndepărteze toate bacteriile.

Dezinfectant pentru suprafețe

Conform OMS, procesul de dezinfectare a suprafețelor este foarte important pentru a reduce riscul de contaminare cu COVID-19, în cadrul locuințelor, spațiilor de lucru, a unităților de învățământ, dar și în sălile de sport, în clădirile cu destinație comercială, în mijloacele de transport în comun sau în centrele comunitare.

În general, suprafețele care sunt atinse frecvent în aceste locații, ar trebui dezinfectate în mod regulat. Iar aici ne referim la mânerele și clanțele ușilor și ferestrelor, la blaturile de lucru, tejghele, birouri, toalete, robinete, tastaturi, dar și dispozitive cu touchscreen.

Atunci când nu mai crezi în nimic, îți rămâne o singură variantă: Să crezi în tine! Îți doresc timp… Don Miguel Ruiz: Rugăciune pentru Libertate (libertatea de a fi cei care suntem cu adevărat) și Iubire

Pe piață există numeroase tipuri de dezinfectanți pentru suprafețe, de la șervețele umede, până la soluții, geluri sau spray-uri. Însă, OMS ne recomandă să alegem dezinfectanți pentru suprafețe pe bază de clor, care pot fi folosiți cu succes pentru îndepărtarea virusului SARS-COV-2.

Atunci când dezinfectezi suprafețele, ar fi indicat să păstrezi copiii și animalele de companie la distanță, până când suprafețele s-au uscat și nu mai emană un miros înțepător, specific dezinfectantului. Iar după dezinfectare, ar fi bine să aerisești foarte bine zonele în care ai folosit soluțiile pe bază de clor.

Acum găsești dezinfectanți la preț avantajos pe IgienaPHS.ro, de unde poți achiziționa atât produse pentru dezinfectarea mâinilor, cât și soluții pentru igienizarea suprafețelor sau a instrumentelor medicale.

Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023 Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Cum vor funcționa grupele de acomodare pentru elevii care nu au fost înscriși în școli din România în ultimii doi ani

Așadar, protecția joacă un rol foarte important în prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2, așa că este recomandat să purtăm mască în locurile aglomerate, să ne igienizăm mâinile cât mai des și să dezinfectăm regulat suprafețele pe care le atingem frecvent, atât acasă, cât și la locul de muncă.

Foto fr si main: Photo by Tai's Captures on Unsplash


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri