Cancerul ovarian - cancerul ginecologic cu cea mai mare mortalitate și simptome înșelătoare

12:01, 6 Ianuarie 2021 publicat în Sanatate5 share-uri

Deși majoritatea cancerelor de ovare sunt depistate târziu pentru că simptomele pot fi confuze, există câteva dintre semnalele organismului pe care ar fi bine să nu le ignorăm.

Deși majoritatea cancerelor de ovare sunt depistate târziu tocmai pentru că simptomele pot confuza, există câteva dintre semnalele organismului pe care ar fi bine să nu le ignorăm. Prof. Dr. Mete Güngör ne enumeră simptomele care trebuie să ne pună în gardă.

“Sentimentul de presiune și distensie în abdomen, balonarea sau durerea în zona inghinală, indigestia pe termen lung, gaze sau greață, modificări ale obiceiurilor intestinale, cum ar fi constipația, modificări ale obiceiurilor vezicii urinare, cum ar fi urinarea frecventă, pierderea poftei de mâncare sau senzația rapidă de plenitudine, sângerări vaginale, pierdere inexplicabilă în greutate”.

Citeste si:
Povestea ta, de ziua noastră
Povestea ta, de ziua noastră

Depistarea cancerului ovarian în stadiu incipient este extrem de importantă. Profesorul turc are date care explică exact cât de importantă.

“Rata de succes a tratamentului este de aproximativ 90-100% atunci când cancerul este limitat la ovare, iar rata de supraviețuire pe cinci ani scade până la 40-50% în stadiul avansat. Intervenția chirurgicală este tratamentul cel mai eficient al cancerului ovarian. Și chimioterapia este o opțiune - înainte sau după operație, în funcție de evoluția bolii. Dacă boala este diagnosticată în stadiu avansat, chirurgia va fi folosită întâi, apoi pacientele sunt supuse chimioterapiei postoperatoriu pentru a distruge celulele tumorale la nivel microscopic. Chirurgia robotică sau laparoscopică este utilizată pentru paciente dacă afecțiunea este diagnosticată în stadiu incipient”.

Citeste si:
Medic: Pacientii nu trebuie sa isi faca si interpreteze singuri...
Medic: Pacientii nu trebuie...

Deoarece boala poate recidiva, pacientele sunt consultate regulat de medicii lor timp de 5 ani după operație.

Foto fr si main: By Orawan Pattarawimonchai /Shutterstock


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri