23 Iulie 2020 publicat în Sanatate 4 share-uri

Surse pline de culoare și antioxidanți pe care să le consumi vara aceasta!

Galben și portocaliu

Dovlecelul galben este sursă de luteină și zeaxanină care au efecte pozitive la nivelul vederii. Morcovul conține atât betacaroten, cât și alphacaroten, pe care organismul uman nu le poate sintetiza, fiind necesar să le preia din surse vegetale. 88% din compoziția sa este reprezentată de apă, iar printre elementele nutriționale pe care le are se numără sodiul, carbohidrații, proteinele, fibrele și zaharurile. Cartoful dulce este bogat în antocianine, caroten și este sursă de carbohidrați, putând contribui la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Cerealele, în special orzul, reprezintă o sursă importantă de proteine, fibre și vitamine de tip B. Orzul este unul din antioxidanții care se regăsesc în bere, una dintre băuturile populare mai ales pe timpul verii, în special în varianta sa blondă, care în combinație cu restul ingredientelor îi oferă acesteia gust și aromă. Berea este o băutură fabricată din ingrediente 100% naturale (peste 90% apă, cereale, hamei, drojdie), iar un consum moderat (660 ml/zi pentru bărbați și 330 ml/zi pentru femei) poate stimula puterea antioxidantă a organismului, în special datorită hameiului și cerealelor. Atunci când sunt respectate cantitățile indicate de un consum moderat de bere și se urmează o dietă alimentară echilibrată, se observă efecte benefice asupra organismului, prin creșterea indicelui de apă din organism, dar și a masei musculare și chiar prin scăderea țesutului adipos.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează

Verde

Anghinare, sparanghel și broccoli sunt surse importante de glutation, un antioxidant natural benefic pentru eliminarea toxinelor de la nivelul ficatului. De asemenea, aceste legume verzi scad nivelul colesterolului din sânge și conțin o cantitate mică de calorii. Spanacul, varza kale și verdețurile sunt bogate în fitonutrienți, compușii naturali produși de plante, au proprietăți antioxidante benefice pentru vedere și sunt surse importante de vitamina K (asigură funcționarea sănătoasă a sistemului nervos și a funcției cerebrale), vitamina C (ajută la întărirea imunității), vitamina A (contribuie la sănătatea pielii și ține nivelul de colesterol sub control). 

Foto fr si main: By margouillat photo /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri