12:07, 16 Iulie 2020 publicat în Sanatate 1 share-uri

Bolile cronice continuă să fie o problemă de sănătate publică în România, arăta un studiu, 19% din totalul respondenților fiind diagnosticați în ultimii 10 ani.

În marea majoritate a bolilor cronice (dacă nu este o boală genetică) se găsește la bază inflamația cronică. Studiile au arătat că esențial pentru instalarea și cronicizarea bolii sunt factorii epigenetici: infecții, alimentație, stres, sedentarism, factori psihologici. Medicina secolului 21 nu se mai bazează pe scheme de protocoale generale, acum se concentrează pe tipul de medicină individualizată, personalizată, ce ține cont de genetică, particularități imune, de alimentație, stil de viață etc.

Ceea ce este sănătos pentru unii poate fi cauză de boală pentru alții. Dieta este strict personalizată scopului: pentru diabet, obezitate, boală ulceroasă, boală cronică inflamatorie, anti-aging. Paradigma actuală este să nu se ajungă la boala cronică și nu să se trateze boala cronică ci mai degrabă suferința celulară, care se instalează cu mult timp înainte de apariția modificărilor sanguine pe care le descoperim abia mai târziu la analizele de rutină.

Citeste si:
6 motive sănătoase pentru a bea cafea
6 motive sănătoase pentru a...

De aceea, platforma Testedebine va oferi în următoarea perioadă din ce în ce mai multe informații legate de ceea ce înseamnă bolile cronice, cum să le recunoaștem și ce instrumente de diagnostic și terapeutice utile, inovatoare, sunt la îndemână pentru a înțelege și a aborda mai bine particularitățile corpului fiecăruia. Platforma va pregăti webinarii care să informeze populația pe diferite tematici de sănătate și să îi ajute să se informeze corect.

Foto fr si main: By Bacho /Shutterstock

Citeste si:
5 beneficii ale ceaiului de Matcha
5 beneficii ale ceaiului de...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri