10 Iulie 2020 publicat în Sanatate 2 share-uri

Odată cu vara, ne confruntăm cu umiditate excesivă, căldură sufocantă și transpirație abundentă, favorizând dezvoltarea infecțiilor, mai ales în cazul zonei intime a femeilor.

Optează pentru lenjeria din bumbac.

Oricât de drăguță ar fi lenjeria de corp din materiale sintetice, precum satinul și dantela, acestea mențin umezeala. De aceea, pe timpul verii, când corpul transpiră mai mult, este indicat să alegi bumbacul în detrimentul celor menționate anterior. Fibrele de bumbac permit un flux de aer mai mare decât fibrele împletite strâns din țesăturile din poliester.

Crește aportul de probiotice și iaurt.

Pe lângă faptul că ajută la digestie, iaurtul conține Lactobacillus acidophilus, un tip prietenos de bacterii care ajută la menținerea unui echilibru sănătos al pH-ului și încurajează creșterea altor bacterii bune. De asemenea, probioticele sunt extrem de eficiente în prevenirea infecțiilor fungice precum cea care cauzează candidoza.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie!

Pentru a menține o igienă corectă a zonei intime în această perioadă trebuie să eviți orice lucru care crește retenția de căldură și transpirație, deoarece acest lucru poate provoca creșterea bacteriilor și poate duce chiar la infecții vaginale și infecții ale tractului urinar. Dacă suspectezi orice tip de erupție sau infecție în organul genital sau în apropierea zonei, nu o ignora. Deși majoritatea infecțiilor sau erupțiilor se vindecă singure, unele pot provoca probleme grave, dacă nu sunt tratate la timp. Astfel, se recomandă să consulți medicul cât mai curând posibil.

* Silviu Iștoc este șef de secție obstetrică-ginecologie în cadrul Medicover Hospital, și coordonator al Compartimentului pentru Sarcină Incipientă. Cu o formare în Germania, Doctorul Silviu Iștoc s-a întors acasă pentru a ajuta pacientele din România sa aducă pe lume copii sănătoși. 

Caria dentară – ce este și cum se tratează Asprele legi ale Educației. Elevii nu mai au voie cu telefoane mobile la ore şi să fumeze la şcoală

Foto fr si main: By puhhha /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri