Chit că îl alegi pentru o reabilitare completă, un zâmbet frumos sau doar pentru funcționalitatea dintelui, implantul dentar reprezintă un subiect sensibil. De ce? Pentru că acesta este o procedură chirurgicală în toată regula, de care mulți dintre noi ne temem.

Atunci când lipsa dinților devine o problemă, implantul dentar este obligatoriu. Ce e de făcut în această situație? Ce pași trebuie urmați pentru reușita acestei proceduri? Iată ce spune specialistul în chirurgie și implantologie, dr. Lorelei Nassar:

“Începem cu un prim consult amănunțit, în care se evaluează starea de sănătate a cavității bucale, dar și afecțiunile generale. Ar fi de preferat ca pacientul să se prezinte deja cu o radiografie panoramică recentă, nu mai veche de 6 luni.  Ulterior, acesta este supus examenului Computer Tomograf (CT), care ne va oferi informații asupra țesutului osos / imagini tridimensionale și densitate. În acest fel vom putea stabili cu certitudine posibilitatea aplicării sau nu a implanturilor. Tot în urma acestei evaluări se stabilește și dacă sunt necesare proceduri suplimentare precum adiții și reconstrucții osoase". Consultația de specialitate presupune diagnosticare, planul de tratament recomandat și planuri alternative de tratament, precum și devizul aferent planului recomandat.

Se poate opta pentru chirurgie ghidata?

Desigur. “Pe baza CT-ului se confecționează un ghid chirurgical  ce facilitează operația cu maxim de precizie și fară riscuri sau umflături post operatorii.

Foto: By edwardolive /Shutterstock

Pașii următori pentru un implant dentar de succes:

"Urmează asanarea cavității bucale înainte de operație, care constă în igienizare profesională completă, atât supra, cât mai ales subgingival, se vor curăța și desființa pungile parodontale, se vor curăța și obtura (plomba) cariile dentare active, apoi se vor extrage dinții irecuperabili care întrețin infecții”, adaugă dr.Lorelei Nassar.

Există un ritual de îngrijire post operator?

“După ce implantul sau implanturile au fost inserate, pacientul trebuie să-și administreze medicamentele prescrise în rețetă ( antibiotic și anti-inflamatoare),  clătiri cu soluții orale specifice pentru a putea  menține o igienă dentară adecvată în perioada de vindecare, să se prezinte la toate controalele solicitate și să mențină o igienă orală impecabilă. În mare parte va trebui să aibă un regim alimentar corespunzător (dietă moale și la temperatura camerei), evită băuturile alcoolice și are un program cât  mai ușor cu putință și să nu fumeze", adaugă medicul specialist.

Citește continuarea pe pagina următoare >>> 


Sunt Nicoleta Ababei @mamapetoc, creator de conținut dar, mai ales, creator de emoții. Îmi place să cred că inspir femeile să-ți exploreze cu mai mult curaj latura creativă.

Sunt mama unei adolescente de 17 ani, pictez,...Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri