„Consumul moderat de bere ar trebui mereu considerat un supliment și nu o alternativă la alte obiceiuri sănătoase care, de asemenea, scad riscul apariției bolilor cronice, cum ar fi cardiopatia coronariană și diabetul. Relația dintre consumul de alcool și reducerea riscului pentru apariția anumitor afecțiuni este exprimată prin curba „J” și este un rezultat combinat al mai multor studii. Adulții care își limitează consumul de bere la unul sau două pahare pe zi prezintă un risc mai scăzut de boli cardiovasculare, diabet de tip 2 și demență”, a declarat dr. Corina Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.
[1] https://jamanetwork.com/journals/jamainternalmedicine/fullarticle/415737
[2] https://academic.oup.com/jn/article-abstract/113/1/70/4755430
[3] http://jpet.aspetjournals.org/content/267/1/250
Foto fr si main: By Dima Sobko /Shutterstock
Singurătatea doare! Tu o poți vindeca! Campanie pentru susținerea nevoilor urgente ale vârstnicilor din România
”Nu mă lăsa să mor” - o poveste de ficțiune despre realitatea dureroasă a singurătății, din 5 decembrie în cinematografe
O joacă a unui tânăr român a dus la reinventarea sistemului de returnare a ambalajelor
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună