Odată cu apariția alternativelor vegetale ale lactatelor clasice, au apărut și întrebările referitoare la gradul de sațietate sau beneficiile specifice aduse organismului nostru, cu răspunsuri adesea contradictorii.

Comunicat de presă

Tipul de lapte consumat este unul dintre subiectele preferate ale acestor dispute. Ce să alegem? Marea bătălie se da între variantele vegetale și cele animale. Care este alegerea potrivită? Următoarele criterii te vor ajuta să alegi rațional.

Bun pentru cei mici

Laptele matern este primul aliment oferit copiilor și singurul recomandat de UNICEF și Organizația Mondială a Sănătății în primele 6 luni de viață, acesta fiind unul esențial pentru bebeluși. Acesta protejează sistemul imunitar al nou-născutului împotriva infecțiilor și inflamației, scade riscul mortalității și conține grăsimi, calciu, vitaminele A, B și C. Însă este sănătos ca micuții de peste 1 an să consume și lapte de vacă. De asemenea, și laptele de migdale poate fi introdus după primele 12 luni de viață.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Laptele se ieftinește. Marii retaileri au fost de acord cu scăderea prețului Caria dentară – ce este și cum se tratează Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

Digestie şi alergii

În primii 2 ani de viață, microflora intestinală se stabilizează; pe măsură ce înaintăm în vârstă, sistemul nostru digestiv se maturizează și poate ajunge să absoarbă greu lactoza. Astfel, unii adulți ajung să digere mai greu laptele de vacă. Laptele matern conține lactoză și aproape toți ne naștem cu abilitatea de a o digera.

Intoleranța la lactoză apare foarte rar la copiii sub 5 ani, dar corpul adult poate produce mai puțină lactază (enzimă care digeră lactoza). Caz în care laptele animal poate duce la balonare, dureri abdominale, diaree sau reflux gastroesofagian. La maturitate, toate aceste probleme se pot transforma în intoleranță la lactoză. Laptele vegetal este o opțiune validă în acest caz, doar că trebuie să avem grijă și la alergiile paralele dezvoltate de unii dintre noi, precum cele la nuci și alune. De exemplu, laptele de orez este o variantă extraordinară pentru cei care au intoleranță la lactoză, dar și alergii care nu le permit să consume lapte de migdale.

Numar de calorii

În cazul în care te confrunți cu probleme de greutate și ești la regim, răspunsul poate fi laptele vegetal. Dar ai grijă să nu alegi o variantă îndulcită cu zahăr și să nu optezi pentru laptele de cocos, acesta având destul de multe calorii. Una dintre cele mai bune variante este laptele de migdale. În vreme ce laptele de vacă are aproximativ 60 kcal/100g, laptele de migdale conține doar 20 de calorii. Pentru fiecare cană de lapte, cafea cu lapte sau bol de cereale zilnic, economia de calorii va fi una simțitoare în timp. Așa că gata cu scuzele că nu poți renunța la cafeluța cu lapte!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri