Ce facem daca purtam aparat dentar in perioada de izolare la domiciliu?

12:04, 8 Aprilie 2020 publicat în Sanatate8 share-uri

Cateva sfaturi prin care pacientii vor reduce riscul aparitiei unor inconveniente pentru a trece cat mai usor peste aceasta perioada, pastrand totodata rezultatele obtinute pana acum.

5. Pastrarea rezultatelor obtinute

Daca ati incheiat deja tratamentul ortodontic, iar in perioada de izolare la domiciliu ati pierdut/deteriorat gutiera de contentie, cu fiecare zi care trece riscul de revenire a dintilor in pozitia initiala creste.

“In aceasta situatie trebuie sa sunati de urgenta medicul ortodont. Daca acesta are un model (mulaj) de rezerva  al dintilor dvs. de la finalul tratamentului ortodontic, ar putea incerca realizarea unei gutiere noi in laborator (in situatia in care acestea sunt deschise) si livrarea ei prin curier, deoarece acest lucru nu presupune interactiune directa cu pacientul”, spune doamna doctor Mihaela Dan.

Citeste si:
5 aspecte importante pe care trebuie să le știi despre aparatele...
5 aspecte importante pe care...

Asadar, desi continuarea tratamentul cu aparat dentar este mai dificila in aceasta perioada, importanta este pastrarea rezultatelor obtinute pana in acest moment, pentru a relua procesul odata cu depasirea situatiei de criza.

“Fiecare medic va fi alaturi de pacientii sai pentru a raspunde la eventuale intrebari si a  oferi suport in gestionarea oricaror situatii care ar putea aparea. Totodata, in toata aceasta perioada de izolare, principala noastra preocupare este de a gasi cele mai bune solutii pentru ca, la reluarea activitatii, personalul medical si pacientii sa fie protejati in fata acestui tip de virus foarte agresiv. Masurile de sterilizare si dezinfectie, carora le acordam o atentie deosebita si pana acum, vor fi completate cu  achizitionarea de lampi cu ultraviolete care sa sterilizeze aerul si suprafetele, precum si a altor echipamente de protectie. Fara discutii este ca stabilirea unor proceduri foarte stricte a devenit prioritatea fiecarui medic responsabil”, a completat doamna doctor Mihaela Dan, specialist ortodont Orto-Implant Expert.

Citeste si:
Ce riscăm dacă nu ne curățăm corect dinții
Ce riscăm dacă nu ne curățăm...

***

Dr. Mihaela Dan, specialist ortodontie si ortopedie dento-faciala, a absolvit in urma cu 21 ani Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, Facultatea de Stomatologie, completandu-si studiile cu o perioada de 3 ani de specializare in ortodontie si ortopedie dento-faciala. Dorinta de continua dezvoltare personala a determinat participarea constanta la cursuri de specializare in tara si in strainatate, precum si infiintarea Clinicii ORTO-IMPLANT EXPERT. Mai multe informatii sunt disponibile aici.

Foto fr si main: By Grekov's /Shutterstock


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri