Rutina zilnică de curățare a dințiilor este principala cale prin care ne menținem gingiile și dinții sănătoase, însă multe persoane comit anumite greșeli în timpul periajului:

Durata prea scurtă a periajului

Două minute este durata recomandată, însă în medie o persoană acordă doar 45 de secunde periajului dentar.

“Din păcate, orice periaj dentar mai scurt de 2 minute nu oferă suficient timp fluorurii din pasta de dinți pentru a acționa asupra smalțului dentar. Periuțele de dinți electronice pot fi utile în acest sens deoarece au un timer care indică exact cât trebuie să dureze curățarea danturii”, spune doamna doctor Mihaela Dan, ortodont.

Clătesc gura cu apă după spălarea dinților

Cavitatea bucală nu trebuie clătită cu apă imediat după periaj deoarece acest lucru va reduce eficiența fluorului din pasta de dinți. Putem scuipa pasta de dinți, iar pentru clătire este chiar recomandată folosirea apei de gură.

Periajul dentar prea devreme după masă

Majoritatea oamenilor nu așteaptă suficient timp după masă pentru a-și spăla dinții. “După ce am mâncat, nivelul pH-ului din gură scade, iar saliva are un conținut mai mare de acid. Periajul dinților poate face ca acești acizi să pătrundă mai adânc în smalțul dinților, fiind recomandat să așteptăm cel puțin 30 de minute după masă înainte de a ne spăla pe dinți”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

Sunt necesare aproximativ trei săptămâni pentru a învăța un nou obicei, iar cu determinare și atenție oricine își poate îmbunătăți rutina de îngrijire a dinților într-un timp relativ scurt, pentru a asigura protecția pe termen lung a dinților și gingiilor.

***

Dr. Mihaela Dan, specialist ortodontie si ortopedie dento-faciala, a absolvit in urma cu 21 ani Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, Facultatea de Stomatologie, completandu-si studiile cu o perioada de 3 ani de specializare in ortodontie si ortopedie dento-faciala. Dorinta de continua dezvoltare personala a determinat participarea constanta la cursuri de specializare in tara si in strainatate, precum si infiintarea Clinicii ORTO-IMPLANT EXPERT. Mai multe informatii sunt disponibile aici.

Foto fr si main: By Voyagerix /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri