Abcesul dentar este cauzat de o infecție bacteriană și apare, de obicei, ca urmare a unei cavități dentare netratate sau a unei lucrări dentare anterioare.

de Dr. Mihaela Dan, specialist ortodont Orto-Implant expert

Doamna doctor Mihaela Dan, specialist ortodont, a explicat în exclusivitate pentru Garbo.ro că lăsarea unui abces dentar netratat poate duce la complicații grave, chiar la pierderea dintelui, fapt pentru care este necesară prezentarea la medic odată ce apar primele simptome:

1. Durere – cea mai intensă durere apare în abcesul dentar, spontan, accentuată la masticație sau chiar la simpla atingere a dintelui. Durerea se accentuează de obicei la cald, deoarece se produce vasodilatație: volumul suplimentar de sânge inflamează zona și mai mult, producând presiune pe terminațiile nervoase din acea arie. Durerea poate difuza și la dinții vecini, iar uneori și la arcada opusă.

2. Umflarea zonei – care se extinde spre gât, obraz, ochi etc. în funcție de localizarea dintelui bolnav. Imediat ce dintele este drenat (se face o gaură în dinte pentru evacuarea infecției), inflamația scade, chiar mai rapid decât după administrarea de antiiflamtoare sau antibiotice.

3. Înroșirea zonei – al treilea semn a oricărei inflamații, este produsă de acumularea de sânge care este adusă către zona afectată pentru a lupta cu bacteriile.

3. Respirație neplăcut mirositoare – apare din cauza acumulării bacteriilor (puroi) și a durerii, care împiedică realizarea unui periaj dentar corect.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Semnele abcesului dentar care ar trebui să ne trimită la medic.