Abcesul dentar este cauzat de o infecție bacteriană și apare, de obicei, ca urmare a unei cavități dentare netratate sau a unei lucrări dentare anterioare.

de Dr. Mihaela Dan, specialist ortodont Orto-Implant expert

Doamna doctor Mihaela Dan, specialist ortodont, a explicat în exclusivitate pentru Garbo.ro că lăsarea unui abces dentar netratat poate duce la complicații grave, chiar la pierderea dintelui, fapt pentru care este necesară prezentarea la medic odată ce apar primele simptome:

1. Durere – cea mai intensă durere apare în abcesul dentar, spontan, accentuată la masticație sau chiar la simpla atingere a dintelui. Durerea se accentuează de obicei la cald, deoarece se produce vasodilatație: volumul suplimentar de sânge inflamează zona și mai mult, producând presiune pe terminațiile nervoase din acea arie. Durerea poate difuza și la dinții vecini, iar uneori și la arcada opusă.

2. Umflarea zonei – care se extinde spre gât, obraz, ochi etc. în funcție de localizarea dintelui bolnav. Imediat ce dintele este drenat (se face o gaură în dinte pentru evacuarea infecției), inflamația scade, chiar mai rapid decât după administrarea de antiiflamtoare sau antibiotice.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

3. Înroșirea zonei – al treilea semn a oricărei inflamații, este produsă de acumularea de sânge care este adusă către zona afectată pentru a lupta cu bacteriile.

3. Respirație neplăcut mirositoare – apare din cauza acumulării bacteriilor (puroi) și a durerii, care împiedică realizarea unui periaj dentar corect.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri